kivárnak

2020.02.03. 12:44

Csak évek múlva jöhet az első akkumulátoros-elektromos Bentley

Nem akarja elsietni az elektromos luxusautót a Bentley, inkább megvárja, amíg sorozat érett lesz a félvezetős akkumulátor.

Forrás: automotor.hu

Számos előnnyel kecsegtetnek az egyelőre csak fejlesztés alatt lévő félvezetős akkumulátorok a hagyományos lítium-ion akkumulátorokkal szemben, kevésbé érzékenyek a hőmérsékletre, nagyobb az energiasűrűségük, így azonos kapacitás mellett 30%-kal könnyebbek. Ezek pedig olyan dolgok, amelyek már a luxuskategóriában is életképessé teszik majd az akkumulátoros-elektromos technológiát, ahogy az kiderül a Bentley vezetőjének, Adrian Hallmark-nak az Autonews kiadványnak adott interjújából – számolt be az Autó-Motor.

Már azt vizsgálják a mérnökök, hogy ugyanazon a gyártósoron készítik-e a villanyautót, mint a hagyományosokat, vagy netán új üzemrészeket kell felépíteni.

Mindez annak tudható be, hogy nem önálló modellként érkezik a VW-konszern PPE építőkészletét használó elektromos Bentley 2025-ben, hanem egy meglévő autó alváltozataként – írta a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!