pozitív élmények

2020.04.08. 15:39

Digitális tábort épít a Bátor Tábor

A gyógyító élményeken túl, szélesebb körben is elérhetővé teszik online programjaikat, ezzel is segítve a kialakult nehéz helyzettel való megküzdést.

Hatvan, 2013. július 16. Egy önkéntes tanít egy kisfiút íjjal és nyíllal lőni egy íjászat-foglalkozáson a krónikus beteg gyermekek ingyenes élményterápiás táboroztatásával foglalkozó hatvani Bátor Táborban 2013. június 16-án. Az ötezredik táborozóját fogadta a Bátor Tábor Alapítvány legutóbbi turnusában. A daganatos, haemophiliás és krónikus ízületi gyulladással (JIA) kezelt gyermekek a táborban olyan tevékenységeket próbálhatnak ki, amelyekre betegségük miatt máshol nincs lehetőségük. MTI Fotó: Kallos Bea

Forrás: MTI

Fotó: Kallos Bea

Digitális tábort épít a Bátor Tábor. Most nagyobb szükség van a megerősítésre, a pozitív élményekre, a társas kapcsolatok erősítésére, mint valaha. A vírus okozta nehézségekkel sokaknak szembe kell nézni, de azok a gyerekek, akik valamilyen súlyos betegséggel küzdenek, most még inkább kiszolgáltatott helyzetbe kerültek.

A Bátor Tábor 2001-ben azzal a céllal jött létre, hogy a nevetés és a játék élményén keresztül segítse ezeknek a gyerekeknek a gyógyulását. Táboraikat, programjaikat most nem tarthatják meg, de nem tétlenkednek, és módszertanukra épülő digitális tábort fejlesztenek.

„Amellett, hogy a táborozóink otthonaiba elvisszük a gyógyító élményeket, szélesebb körben is elérhetővé tesszük online programjainkat, ezzel is segítve a kialakult nehéz helyzettel való megküzdést” – mondta el Brahmi Lynda, a Bátor Tábor Alapítvány programigazgatója.

Szakértőik azon dolgoznak, hogy azok az élmények, amelyeket eddig az íjászpályán, a lovardában vagy éppen a magas kötélpályán éltek át a táborozók, most az otthonaik biztonságában legyen elérhető. Módszertanuk bizonyítottan segíti a betegséggel való megküzdést: eredményeiket 2016-ban a Yale Egyetem kutatása is megerősítette.

A Bátor Tábor kizárólag magánszemélyek és vállalatok adományaiból valósítja meg programjait. Bárki sokat tehet most azzal, ha adója 1%-áról felelősen dönt május 20-ig, vagy közvetlenül támogatja az alapítvány munkáját.

Borítókép: Egy önkéntes tanít egy kisfiút íjjal és nyíllal lőni egy íjászat-foglalkozáson a krónikus beteg gyermekek ingyenes élményterápiás táboroztatásával foglalkozó hatvani Bátor Táborban 2013. június 16-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!