jó gének

2019.02.09. 13:00

Donald Trump diéta nélkül is makkegészséges

Az elnök nem fogyaszt alkoholt, nem dohányzik, és bár a hamburgerek és a pizzák nagy kedvelője, a legutóbbi orvosi vizsgálat szerint jó egészségnek örvend.

United States President Donald J. Trump walks across the South Lawn from Marine One with First Lady Melania Trump and his son Barron, after returning to the White House on Aug. 19, 2018 in Washington, D.C. President Trump was returning from the weekend at his Bedminster, New Jersey golf resort. Credit: Pete Marovich / Pool via CNP | usage worldwide

Forrás: AFP/Consolidated News Photos / dpa Picture-Alliance

Fotó: Pete Marovich

Donald Trump amerikai elnök nem tart diétát, de makkegészséges – olvasható a Fehér Ház orvosai által péntek este kiadott közleményben.

A mindenkori amerikai elnök évente átfogó, mindenre kiterjedő vizsgálaton vesz részt. Donald Trump pénteken a Bethesdában lévő Walter Reed katonai kórházban esett át egy több mint négyórás vizsgálaton.

„Örömmel jelenthetem, hogy az Egyesült Államok elnöke nagyon jó egészségnek örvend, és várhatóan elnöksége idején végig, sőt még utána is így marad” – közölte Sean Conley, a Fehér Ház orvosa.

A rövid közlemény nem tér ki az elnök szívritmusára, vérnyomására vagy súlyára, mint tavaly, amikor közzétették, hogy az elnök túlsúlyos, kalóriaszegény diétát kellene követnie és ajánlatos 6-8 kilogrammot fogynia.

A 72 éves Donald Trump nem fogyaszt alkoholt, nem dohányzik, és mivel a hamburgerek és a pizzák nagy kedvelője, vélhetően nem nagyon tartja be a diétát sem. Testmozgásként szinte csak a golfot űzi, de sajtóhírek szerint gyakran sétál a Fehér Ház kertjében.

A tavalyi vizsgálata után a Fehér Ház akkori orvosa, Ronny Jackson váratlanul sajtóértekezletet is tartott, és közölte: Donald Trumpnak „hihetetlenül jó génjei vannak”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!