Óvatosan az édességgel!

2018.12.06. 14:00

Egy kis házi praktika, és forró csoki lesz a mikulásból

Mikuláskor édességdömping vár a gyerekekre. Hatványozottan figyeljünk, milyen és mennyi csokit fogyasztanak a legkisebb családtagok.

Tóth Kata

Tömény kalóriabomba, ami árt a fogaknak Illusztráció: VN/Pixabay

A szülők még csak-csak tudatosan választanak, mi kerüljön a kifényesített kiscsizmákba, de a bölcsőde, az óvoda, a cégek által összeállított csomagokba nem mindig olyan csoki, cukorka, nyalóka jut, amit magunk is szívesen ajándékoznánk. Ünneprontásnak tűnhet, mégsem árt megjegyezni: a cukros ételek fogyasztása ilyenkor is növeli a fogszuvasodás veszélyét, a túlzott cukorfogyasztás miatt pedig előbb felpörög, majd nyűgös lesz a gyermek. Érdemes tehát szelíden lebeszélni a zörgős zacskó tartalmának azonnali elpusztításáról.

Tömény kalóriabomba, ami árt a fogaknak Illusztráció: VN/Pixabay

A saját egészsége érdekében és azért is, hogy legyen esélyünk elolvasni a csokimikulások címkéjén, hogy tejbevonót vagy igazi csokit használtak a gyártáskor. Újabb feladat meggyőzni őket, hogy a gyengébb minőségűeket hasznosítsuk másképp. Kevés gyerek van, aki ne sütne, főzne szívesen az anyukájával. Az apróra tört, felolvasztott mikulásból készülhet tortára máz, tojást hozzáadva puding, brownie, vagy éppen forró csoki. A csomagokból pedig fogyjon előbb a friss és aszalt gyümölcs, azoknak úgyis rövidebb a szavatossági ideje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában