Legfittebb Munkahely díj

2018.09.15. 10:00

Elégedett a sportolási lehetőségekkel a munkahelyén?

Az idén hatodik alkalommal lehet indulni a Legfittebb Munkahely díjért. A program fókuszában a munkavállalók életminőségének növelése áll.

VN

A fitt munkavállalók kiegyensúlyozottabbak, koncentráltabbak

Fotó: Shutterstock

 

A fitt munkavállalók kiegyensúlyozottabbak, koncentráltabbak
Fotó: Shutterstock

A fitt munkavállalók képesek célokat kitűzni, azok eléréséért küzdeni, nagyobb a teherbírásuk, kiegyensúlyozottabbak, koncentráltabbak, és ami a legfontosabb: egészségesebbek és boldogabbak – állítja honlapján A legfittebb munkahely program, amely átfogóan, projektalapon foglalkozik a munkavállalói fittség előmozdításával. Felméréssel és sportszervezéssel támogatják azokat a vállalatokat, amelyek felelősen gondolkodnak a munkahelyi egészségről, ezzel segítve a munkáltatókat és munkavállalókat közös céljaik elérésében.

A programban bármely, legalább hét munkavállalót foglalkoztató magyarországi szervezet részt vehet. A nevező cégek komplett elemzést kapnak a munkahely fittségi állapotáról. A felméréssel feltérképezik a fejlesztendő területeket és a vállalati lehetőségeket. A kapott eredményeket elemezve, szakértők bevonásával közösen kidolgozzák a vállalatokra szabott éves mozgástervet.

– A verseny másodlagos. Amit a nevezés során kapnak az induló cégek, többet ér, mint a győzelem.

Tisztában lenni azzal, hogy hol tartanak, és milyen úton haladhatnak tovább a munkavállalók egészségmegőrzésében, tudva azt, hogy ez pontosan milyen előnyökkel jár a szervezet számára, ez ütőkártya lehet a cég jövőjét tekintve – fejtette ki Czakó Márton, A legfittebb munkahely program projektvezetője. Hozzátette még: a vezetők sporthoz való hozzáállása sokszor rányomja a bélyegét az alkalmazottak viselkedésére. Az ügy szempontjából sorsdöntő, hogy őket meg tudják-e győzni arról, hogy az egészségtudatosság elengedhetetlen része a szervezeti kultúrának.

A sportprogram nem csak a multinacionális cégek privilégiuma, sok pozitív példa van a kis- és közepes vállalatok körében is: tavaly a díjra jelentkezők 65 százalékát a nagy- és közepes vállalatok adták, a kisvállalatok és közigazgatási intézmények tették ki a maradék 35 százalékot. Nevezni szeptember 30-ig lehet a www.legfittebbmunkahely.hu oldalon egy anonim kérdőív kitöltésével. Az érvényességhez a munkavállalók legalább 30 százalékának le kell adnia a kérdőívet, amellyel az egyéni sportolói szokásokat, a vállalati támogatás mértékét és az ezzel való megelégedettséget mérik fel és elemzik. A válaszok segítségével a továbbiakban lehetőség van egyedi sportprogram kidolgozására. Az eredményhirdetést és a díj­átadót novemberben tartják majd meg.VN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában