növényápolás

2021.04.17. 19:19

Ez az 5 virágos növény jól érzi magát a napsütéses balkonon

A túlzott napsütést kevés növény tolerálja jól, ám akadnak olyanok, amelyek kifejezetten jól tűrik. Ha egész nap süti a balkonunkat a nap, érdemes az alábbi növények közül válogatni.

Gardeners hands planting flowers in pot with dirt or soil in container on terrace balcony garden. Gardening concept

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

1. Bársonyvirág

Tavasztól őszig virágzik ez az egynyári virág, amelynek gondozásával a kezdő hobbikertészek is bátran próbálkozhatnak: nincs szüksége speciális talajra, jól tűri a szárazságot és kimondottan szereti a napfényt – írja a Lakáskultúra.

2. Afrikai szerelemvirág

Származási helyén, Dél-Afrikában gyomnövénynek számít, itthon azonban még kevesen fedezték fel maguknak ezt a gyönyörű, gazdagon virágzó növényt. A bőséges locsolás mellett a tápanyagban gazdag földet is igényli, érdemes tehát öntözéskor is tápoldatozni.

3. Muskátli

Nem hiányozhat a felsorolásból a hazai erkélyek és ablakpárkányok legkedveltebb virága, a muskátli. Jól tűri a szárazságot és a félárnyékot, de igazán a napsütéses helyeken ontja a virágait. Nyári kánikulában öntözzük rendszeresen, a legjobb, ha az esti órákban pótoljuk alóla a vizet.

4. Vaníliavirág

Sokunknak ismerős lehet ez a legtöbbször a nagymamáink kertjében nevelkedő, indigókék virág, amelynek különleges illatát főként a meleg hónapok esti óráiban élvezhetjük. Ez az egynyáriként ültethető virág jól tűri a szárazságot, cserébe gondoskodjunk a megfelelő tápanyagtartalmú földről és a foszforos tápoldatozásáról.

5. Dísznapraforgó

Ez az abszolút nyári hangulatú virág a napraforgó törpe változata, különleges dísze lehet a legkisebb erkélynek is. Mérsékelt öntözése mellett sok-sok napfényt és tápanyagban gazdag talajt igényel.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!