Konyhai praktikák

2019.01.31. 07:28

Ezekkel a trükkökkel gyerekjáték a fokhagymapucolás

Könnyen, gyorsan is lehet fokhagymát tisztítani – eláruljuk a titkot.

Mivel a fokhagyma számos kedvelt hazai fogás hozzávalója, a magyar konyhatündérek és fakanálmesterek biztosan nagy hasznát veszik bármiféle praktikának, amellyel a finomság könnyebben feldolgozhatóvá válik. Sokak szíve vágya egy olyan „csodamódszer” is, amellyel akár még a napokig a bőrben maradó fokhagymaillatot is elkerülhetjük, de legalábbis mérsékelhetjük. A Maszol cikkében két olyan egyszerű, de nagyszerű konyhai trükköt ismertet, amelyek ismeretében mindenki bátrabban áll neki a főzésnek.

Elő a nagykéssel!

A cikk első tippje végtelenül egyszerű, de legalább annyira nagyszerű: nincs más dolgunk, mint a fokhagymagerezdet egy vágódeszkára tenni, majd egy széles pengéjű kést rányomni. Ezáltal a fokhagyma külső burka megreped és gyorsan eltávolíthatjuk – írják.

„Nagyüzemi termelés” esetén...

Ha több fokhagymát kell megtisztítanunk, vagy nincs otthon egy széles pengéjű kés, egy másik módszer is lapulhat a tarsolyunkban: tegyük a gerezdeket egy műanyagdobozba, fedjük le, majd erőteljesen kezdjük rázni a dobozt. Kis idő elteltével nem lesz más dolgunk, mint a megtisztított gerezdeket kiszedegetni – kínálja megfontolásra a tanácsot az írás.

Borítókép: illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!