A hangulattábla segíthet

2019.01.15. 07:00

Festékmintákkal, kivágott fotókkal inspirálódhatunk átalakítás előtt

Mielőtt új bútorokat vagy falszínt választanánk, hasznos az előkészületek részeként megálmodni saját hangulattáblánkat. Ezzel előre láthatjuk majd, milyen lesz az összhatás. Azt is segít eldönteni, hogy milyen színek és minták harmonizálnak jobban egymással.

Lakosi Gabriella

Kedvenc anyagainkat is ráragaszthatjuk a táblára

Fotó: Pixabay.com

Ezen a táblán a kedvenc anyagainkat és inspiráló színeinket gyűjthetjük össze. A szakértők szerint így később időt spórolhatunk, és segít elkerülni a hibákat is – írja a BBC.

Vágjuk ki a nekünk tetsző képeket magazinokból (nem csak belső terekről készülteket), és gyűjtsünk anyagokat és színmintákat. Ha beleszeretünk egy szép kék falba egy magazin képein, nézzük meg a szoba összes többi elemét is, amelyek az adott hangulatot alkotják. Talán van egy gyönyörű tölgyfa padlója, vagy faipari munkája?

Kedvenc anyagainkat is ráragaszthatjuk a táblára
Fotó: Pixabay.com

A mintákat a szoba általános sorrendjében helyezzük el – a szőnyeget az alsó részre, középen bútormintákat és a lap tetejére a függönyöket. Ez sokkal átláthatóbb képet ad, mint ha véletlenszerűen helyeznénk el azokat a táblán.

Az egyes minták méretének tükröznie kell, hogy mennyi helyet foglalnak majd el a valóságban, például a szőnyeghez sokkal nagyobb festékszínmintát használjunk, mint a párnához választott anyag mintája. Így kaphatunk egy képet arról, hogy a színek és a textúrák együtt hogyan fognak működni. A ház minden szobájához készíthetünk külön hangulattáblát. Ha pontosan ugyanazt az árnyalatot szeretnénk, mint amit valahol láttunk, gondoljuk át alaposan, hogy saját otthonunkban is ugyan úgy mutatna-e, nem változna-e az összkép.

Gondoljunk ezeken kívül arra is, hogy mire használjuk a helyiséget – nyilvánvalónak tűnik, de például nehezebb pihenni a vibráló színek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában