Születéstől a felnőtté válásig

2021.03.08. 10:07

Gyermek a családban címmel tart tematikus napot a Semmelweis Egyetem

Gyermek a családban: születéstől a felnőtté válásig címmel tartja következő tematikus napját a Semmelweis Egyetem; a március 25-i egészségnap online rendezvényén szó lesz a leggyakoribb gyerekbetegségek mellett az egészséges táplálásról, de újraélesztési és mozgásfejlesztési bemutatót is tartanak.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Erre a napra az intézmény húsz prezentációval és az ezekhez kapcsolódó konzultációs lehetőséggel készül

– közölte az egyetem.

A közlemény szerint szó lesz a többi között arról, hogy mit látnak és éreznek az újszülöttek életük első óráiban, hogyan élhetnek teljes életet a gyerekek cukorbetegként, mi a különbség a „sima” hasfájás és a gyulladásos bélbetegség között, mi történik a gyermeksürgősségi osztályon, és milyen vitaminokra van szüksége egy gyermeknek. Mindezeken túl a gyermekkori májbetegségekről, a májátültetésről és az éjszakai légzéstámogatásról szóló előadások is helyet kaptak a programban.

Gyógytornászok vezetésével a szülők végigkísérhetik a csecsemők mozgásfejlődését, és kisgyermekeikkel a képernyő előtt csatlakozhatnak is a bemutatóhoz.

A gyermekkori mozgásfejlesztés érdekében pedig olyan speciális tornagyakorlatokat mutatnak be a szakemberek, amelyekkel a kisiskolások is megtanulhatják a helyes testtartást akár a számítógép előtt, akár az iskolapadban ülnek – írták.

A programon ingyenes a részvétel, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!