Harc a járvány ellen

2021.06.04. 17:42

Harmincmillió forint értékű egészségügyi felszerelést kapott a református szeretetszolgálat

Mintegy 30 millió forint értékben kapott a koronavírus elleni védekezéshez szükséges egészségügyi felszereléseket a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az adományokat a segélyszervezet magyarországi és határon túli szociális intézményeknek juttatja el.

Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezetõ igazgatója Debrecenben, a Nagytemplomi Református Egyházközség Nyitott Ajtó Szociális Központjának udvarán tartott sajtótájékoztatón 2020. április 10-én. A Magyar Református Szeretetszolgálat koordinálásában, a Humanitárius Koordinációs Tanács, valamint a Református Diakóniai Intézmények Egyesületének közremûködésével 35 millió forint értékû segélycsomagot osztanak ki diakóniai intézményeknek és rászoruló embereknek.

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A szeretetszolgálat az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, hogy az 500 infravörös elektromos hőmérőt és 40 000 FFP2-es maszkot az Eurotrade Kft. ajánlotta fel.

A kommünikében idézték Juhász Mártont, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatóját, aki az adományokat átvéve arra figyelmeztetett, hogy

a járvány lecsengőben van ugyan, de az egészségügyi és szociális intézmények számára továbbra is fontos, hogy rendelkezésre álljanak a koronavírus elleni védekezéshez szükséges eszközök.

Szücs Attila, az Eurotrade Kft. ügyvezető tulajdonosa közölte, jótékonysági programjuk keretében eddig csaknem 70 millió forint értékben adományoztak védőfelszereléseket a Magyarországi Református Egyház intézményeinek, a Johannita Lovagrendnek, a tatabányai Szent Borbála Kórháznak és más intézményeknek is.

Hozzátette:

örömmel tettek eleget keresztyén felebaráti kötelességüknek ebben a rendkívüli helyzetben, hiszen „a jókedvű adakozót szereti az Isten”.

Borítókép: Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója Debrecenben, a Nagytemplomi Református Egyházközség Nyitott Ajtó Szociális Központjának udvarán tartott sajtótájékoztatón 2020. április 10-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!