HIRDETÉS

2019.04.10. 16:04

Hogy lett az edzés az egyik legmenőbb dolog?

Vizuális élményekre kihegyezett világunkban sokan nagyon fontosnak tartják az edzett testet, és azt is, hogy kisportolt alakjukat minél több embernek megmutassák.

Észrevetted, hogy az új sportfelszerelések maximálisan ennek figyelembe vételével vannak kialakítva?

Az edzőcipő a kifutókon is természetes látvány

Nagyot fordult a divat, és a nyolcvanas éveket követően – amikor megjelent az aerobic vagy a kocogás – most ismét hatalmas trend a sport, no és minden, ami az edzéshez kapcsolódik.

Azoknak az időknek vége, mikor a leginkább követett sztár Kate Moss volt, aki nem tudott ellenállni a káros szenvedélyeknek és az éjszakázásnak. A mai hírességek útja majdnem minden nap az edzőterembe vezet.

Bár mindig is voltak olyan szupersztárok, akik szinte megszállottan sportoltak – gondoljunk csak Madonnára – , aránylag új jelenség, hogy az Insta-celebek nagyjából minden ötödik fotójukat edzés közben ‘lövik el’.

Kisportolt testűnek lenni annyira divatos, hogy vannak hírességek, akik eredeti foglalkozásukról sikeres fitneszmodell vagy személyi edző karrierre váltottak. Dér Heni például már nem is annyira énekesnő, mint önbizalomtól és izmoktól duzzadó, és ezt marketingelő személyiség.

De hogy egy másik magyar sztárt említsünk, Mihalik Enikő modell mintegy mellékesen lefutotta a közelmúltban a New York Marathont, és ez ma már nem is számít szenzációnak.

Hihetetlenül népszerűek azok a megosztások is, amikből kiderül, hogy valakinek az önbizalma és az egészséges testképe megtalálásában segített a testmozgás.

Egy egészséges trend

Mivel akkora reflektorfény esik a sportra, és egyre több sportág – jóga, trail, hegyi kerékpár, felnőttként elkezdett balett.. – jön divatba, valamint ennyi kép kerül fel minderről a közösségi média felületeire, már senkinek sem mindegy, mit vesz fel edzés közben.

Az új sportkollekciók látványosak, és emellett az új technológiáknak köszönhetően mindent tudnak, amit funkcionálisan tudniuk kell.

A mai sportmelltartók például nem szoros és jellegtelen darabok; találunk futurisztikusan színes típusokat is. A nagy érdeklődésnek és a fejlesztéseknek köszönhetően mind több verzióból választhatunk.

Megjelentek kényelmes és stabilitást biztosító melltartók erős igénybevételt jelentő sportokhoz is. Ma már mindenki – a kimondottan nagy keblekkel rendelkezők is – a legnagyobb komfort mellett lovagolhatnak vagy futhatnak ezekben a darabokban.

Érdemes az egyes sportágakhoz speciális öltözéket választani: sokkal kellemesebb élmény lesz az edzés, ha mondjuk nem ugyanabban a melegítőben jógázunk és futunk.

Míg a jóga laza, de testet követő darabokat igényel, addig a futásnál a nedvszívó képességet és az optimális hőmérséklet megtartását várjuk el a ruházatunktól. Ha profin ‘szereljük fel’ magunkat egy-egy edzéshez, az motiválni fog, amellett, hogy végig vonzónak érezhetjük magunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!