hihetetlen

2020.11.25. 14:51

Hulladékból építettek működőképes elektromos gépkocsit holland egyetemisták

Egy teljes mértékben működő elektromos autót építettek hulladékból, például tengerből összegyűjtött műanyagból és PET-palackokból holland egyetemisták.

Forrás: Shutterstock

A kétüléses Luca névre keresztelt sportautó óránként 90 kilométer csúcssebességet képes elérni és teljes feltöltöttséggel elérte a 220 kilométert – közölte az Eindhoveni Műszaki Egyetem.

What a beauty isn't it? 😍 Meet Luca, a car made largely from recycled waste. Yes, indeed: PET bottles, plastic toys, household waste all form the basis of this unique car. 🚖

Check out how sustainable our yellow friend is:

— TU Eindhoven (@TUeindhoven) " target="_blank">October 9, 2020

„Ez egy valóban különleges autó, mivel hulladékból készült. Az alváz lenből és újrahasznosított PET-palackokból készült. Belsejéhez válogatás nélküli háztartási hulladékot használtunk” – mondta Lisa van Etten projektmenedzser a Reuters brit hírügynökségnek.

A gépkocsi karosszériájához televíziókban, játékokban és konyhai eszközökben megtalálható kemény műanyagot alkalmaztak, az ülések kókuszból és lószőrből készültek.

A gépkocsit 18 hónap alatt készítette el 22 egyetemista azzal a céllal, hogy bizonyítsák a hulladék felhasználásának számtalan lehetőségét.

„Igazán reméljük, hogy a gépkocsigyártók elkezdik használni a hulladékot. Számos alkalmazási területe van. Egyre több cég használ hulladékot vagy bioalapú anyagokat a gépkocsik belsejéhez, mi meg akartuk mutatni, hogy alváz is készülhet belőle” – hangoztatta Matthijs van Wijk, a csoport vezetője.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!