színes programok

2018.03.11. 08:51

Huszáros hosszú hétvége vár a szentendrei Skanzenben

Felvonulás, katonaverbuválás és márczafánk is lesz.

Szentendre, 2012. április 26. Kakas járkál a Nagykunsági állattartó tanyán, a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Alföldi mezõváros tájegységében. Háttérben a Dusnoki szélmalom. MTI Fotó: Cseke Csilla

Huszárfelvonulás, lovas díszbemutató és huszárkiképzés is lesz a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban a nemzeti ünnephez kapcsolódó hosszú hétvégén március 15. és 18. között.

A huszártáborrá alakuló Skanzenben a Hagyaték Lovas Egyesület tagjai gondoskodnak a korhű programokról – közölte az intézmény az MTI-vel.

A látogatók megismerhetik a huszárok viseletét, fegyvereit, de terepasztal-hadműveletet is rendeznek ólomkatonákkal, és szerveznek „újoncozást”, vagyis tréfás katonaverbuválást is.

A zenekar katonabúcsúztatókat játszik, miközben a résztvevők huszárcsákót és fakardot készíthetnek, vagy megvarrhatják saját kokárdáikat és zászlóikat.

Gyöngyös pártával és paszománnyal a reformkori divatot idézik meg a szervezők, a Magyar Bajusz Társaság pedig bajusztörténettel, hagyományos borotválással és bajuszpödrés-bemutatóval készül az ünnepre.

Akit a reformkori gasztronómia érdekel, kipróbálhatja a márczafánkot, de kóstolhat mézeshuszárt és tükrös szívet is.

Borítókép: MTI Fotó: Cseke Csilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!