Citromos felfrissülés

2021.05.16. 18:19

Így dekorálhatjuk otthonunkat a sárga színnel

Használjuk ki minden tekintetben a citrom frissítő tulajdonságait: ne csak üdítő ízét élvezzük, hanem a színét is!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Mivel kombináljuk?

Az optimális hatás eléréséhez egyszerre legfeljebb két hangsúlyos színt használjunk. A frissítő látvány érdekében a harsány sárgákat különféle zöldekkel, valamint kékekkel párosíthatjuk. A kerti pihenőrészen már egyetlen zöldre festett ülőkével vagy kék ülőpárnával is hatásosan megtörhetjük az összehangolt sárgák dominanciáját – olvasható a Lakáskultúra cikkében.

Fehér mellé

A déli tájolású balkonok könnyen felmelegedő falfelületeit célszerű hűsítő fehérre vakolni. A túl sok fehér azonban steril hatást kelt, ezért élénkítsük színfoltokkal! Látványos és egyúttal praktikus is, ha falipolccá átlényegített zöldségesládákat sárgára vagy kékre festünk.

Közérzetjavító hatás

Kertünk fáinak hűvösében ringatózva könnyebb elviselni a bágyasztó hőséget – különösen akkor, ha csupán a kezünket kell kinyújtani egy nap érlelte, zamatos gyümölcs után. A nád függőfotelt a felerősítéséhez használt lánccal együtt fessük fehérre, és fehér-sárga-kék színvilágú párnákkal tegyük kényelmesebbé. A kék kannába szomjoltó menta- vagy zöld tea kerülhet.

+1 ötlet: koktélrecept

A színharmónia kívánalmainak is megfelelnek a Blue Lagoon koktél hozzávalói. Hosszúitalos pohárba dobjunk néhány jégkockát, és öntsünk rá 40 ml vodkát, 20 ml Curaçao blue likőrt, valamint 1 bárkanálnyi citromlét. Keverjük össze, töltsük fel házi limonádéval, keverjük át, majd tetszés szerint díszítsük citromszelettel. Máris kész a tökéletes partiital!

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!