Táplálkozás

2020.10.01. 10:09

Így győzze le a stresszevést

Ételek, amelyek segítenek a falási kényszeren.

Forrás: Shutterstock

A stressz egyik nem kívánt mellékhatása a folyamatos evés, amikor is válogatás nélkül mindent magunkba tömünk. Ennek elkerülésére összeszedtünk néhány olyan élelmiszert, amelyet a fokozott idegállapot leküzdésére ajánlott fogyasztani. Kivétel nélkül egészségesek, nyugtató hatásuknak köszönhetően pedig sikeresen szabadulhat meg a szorongás okozta evési kényszertől írja a Hot! sztármagazin nyomán a Vasárnap Reggel legutóbbi száma.

Avokádó

A világ talán egyik legkedveltebb gyümölcse gazdag B-vitaminokban, ezáltal nemcsak az idegrendszerre gyakorol pozitív hatást, hanem serkenti az agysejtek működését is. Mintegy bónuszként bőven tartalmaz egyszeresen telítetlen zsírokat és káliumot, ez utóbbi segít csökkenteni a vérnyomást.

Marhahús

Hogyan tudja egy szelet ínycsiklandó steak megszabadítani a stressztől? Hát úgy, hogy tele van cinkkel, amely többek között enyhíti a szorongást. Ez a szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyag megtalálható még az osztrigában, a kesudióban, a májban és a tojássárgájában.

Pulykahús

Nálunk ez a húsféle ritkán kerül az asztalra, az Egyesült Államokban közkedvelt étel, főleg az ünnepek alatt. Amerikai tudósok kimutatták, hogy a pulykafogyasztók az étkezések után mindig kellemesen nyugodtnak érzik magukat. A jótékony hatás az állat húsában található triptofánra vezethető vissza. Ez az aminosav ugyanis felszabadítja az agyban a test „jól érzem magam” vegyületét, a szerotonint, amely hamar megnyugtatja az idegrendszert.

Spenót

A zöld leveles zöldségek, mint a spenót, a fodros kel vagy a mángold, bővelkednek stresszoldó magnéziumban, amellyel felkészítheti szervezetét egy túlhajszolt napra. A lazacos tojásrántotta bébispenóttal és 1 szelet teljes kiőrlésű kenyérrel tökéletes napindító reggeli.

Édesburgonya

Túl azon, hogy segít a rossz közérzet elűzésében, nagyon finom, és még az alakján sem ronthat vele. Tele van magnéziummal, amely a szorongás legfőbb ellenszere. Stresszoldó hatása mellett kiváló gyulladáscsökkentő is.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!