csillogás az ünnepek alatt

2018.12.09. 13:00

Így készül a karácsonyi smink!

Karácsonyi céges vacsora vagy családi fotó a fa alatt – minden alkalomra gyorsan tökéletes sminket varázsolhatunk magunknak, ha tisztában vagyunk az alaplépésekkel.

Lakosi Gabriella

Megfelelő minőségű ecsetet válasszunk

Fotó: Shutterstock

A legfontosabb, hogy egy alkalmi smink előtt mindenképpen alaposan tisztítsuk meg, és lehetőleg radírozzuk is le az arcbőrünket, hiszen a tiszta és sima bőrön mutat majd szépen a festék. Ezután ne feledkezzünk meg a megfelelő hidratálásról. Hagyjunk az arckrémnek egy pár percet, hogy rendesen beivódhasson, majd felvihetjük a primert. Sokan megfeledkeznek erről a lépésről, pedig ha egy bőrtípusunknak megfelelő terméket választunk, tartósabb lesz a smink, kevésbé láthatóak a pórusok. Ha ezzel megvagyunk, az alapozó következik. Télen általában a ragyogó hatásúak a népszerűek, a mattító verziók inkább a nyár sajátjai.

Megfelelő minőségű ecsetet válasszunk
Illusztráció: Shutterstock

Dolgozhatunk ecsettel vagy szivaccsal, de a jó minőségű eszközök sokat dobnak a végeredményen. Inkább egy drágább ecsetet válasszunk, akár egy kevésbé luxusnak számító alapozóval párosításban. Sokkal szebb lesz a végeredmény, mintha egy felső kategóriás terméket próbálnánk kevésbé minőségi eszközökkel használni. Az alapozás után a korrektor következik, a szemünk alatti karikákat tüntetjük el ezzel. Húzzunk egy vonalat a belső szemzugtól a külső szemzugig, majd a belső szemzugtól az orrunk mellett. Az így kialakult háromszögbe kerüljön az alapozónál néhány árnyalattal világosabb korrektor. Kész is vagyunk az alappal, fixáljuk vékonyan púderrel.

Ezután bronzosítóval és pirosítóval vigyünk életet az arcra, kiemelve természetes adottságainkat. Ha nagyon gyorsan szeretnénk látványos eredményt, ezután dúsítsuk a szemöldököt, akár porral, akár ceruzával, vigyünk fel szempillaspirált és egy vörös, akár metálszínű rúzst.

Kis gyakorlással ez a rutin tizenöt perc alatt elvégezhető, és tökéletes megjelenést biztosít. Igazán látványos, és nem kell a szemhéjpúder eldolgozásával hosszú perceket tölteni. Utolsó lépésként ne felejtsük el sminkfixálóval lefújni a kész művet, ez eltünteti az esetleges púderes hatást és segít tartósabbá tenni a sminket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában