Túl a gumikacsán

2021.06.20. 08:30

Így lehet a fürdőszobát kreatívan dekorálni

A legtöbben nem sokat adunk a fürdőszoba hangulatára, pedig jó esetben elég sok időt töltünk ott.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A fürdőszoba ugyanúgy a lakás része, mint a többi szoba, ezért is hívják “szobának”. Mivel a lakáson belül található, akárcsak a konyhát, így a fürdőt is érdemes otthonosabbá tenni, valamivel feldobni, illetve egyszerűen gondoskodni arról, hogy jól érezzük magunkat, ha ott tartózkodunk – hívja fel a figyelmet a Lakáskultúra.

Általában a fürdőben indítjuk a reggeleket, és ha nem félálomban állunk egy percre a zuhany alá, akkor igenis számít, hogy mit látunk közvetlenül ébredés után. Sokan kávézunk, vagy olvasunk a kádban, és az már nem teszi meg, hogy a gyerek gumikacsáját úsztatjuk magunk mellett a neonfényben.

Spa látvány

Sokan ellazulnak a spa-érzettől és ez nem véletlen, hiszen erre találták ki. Ha azt szeretnénk, hogy ebből valami visszaköszönjön a mi fürdőszobánkban is, akkor könnyen tehetünk ez irányú lépéseket. Először is, a mosógépet kell másik helyiségbe vinni, ha lehetséges, ha nem, akkor az is elég, ha valamivel letakarjuk, hogy ne éktelenkedjen az enteriőrben.

Ezután már csak a megfelelő világításról és kiegészítőkről kell gondoskodni. Fontos, hogy a fények kellemesek és ne túl élesek legyenek. Ehhez érdemes beszerezni egy olyan távirányítós izzót, amelynek mind a fényerősségét, mind a színét állítani lehet. Természetesen gyertyákat is gyújthatunk, ezekből érdemes többfélét és akár illatosítottat beszerezni.

A textilek esetében is gondoskodjunk róla, hogy valamilyen természetközeli élményben részesítsen a használatuk. A törölközők legyenek nagyok, puhák, és ha lehet, ne valami rajzfilmfigurát ábrázoljanak. Ugyanez igaz a fürdőszobaszőnyegre és egyéb kiegészítőkre: rikító színeknek nincsen helye a teljes ellazulásban.

Virágok a fürdőszobában

A kétcsillagos szállodákban és az idős nagynénik otthonában gyakran találkozunk a fürdőben valami szép kis művirággal. Ennek az oka az, hogy a fürdőszobákban gyakran nem sok a természetes fény, így a valódi virágok nehezen maradnak meg. Szerencsére azonban ma már lehet olyan növényeket kapni, amelyek minimális fénnyel is megelégszenek: ha van elég hely, bátran pakoljuk tele az üres felületeket, falakat ilyen zöldekkel, hiszen utána már szinte semmilyen más dekorációs elemre nem lesz szükségünk.

Bátor megoldások

Ha kalandvágyóak vagyunk és nem bánjuk a bohém hangulatot, állítsunk a fürdőbe olyan bútort, ami nem kifejezetten fürdőszobabútor. Ettől az egész helyiség hangulata azonnal megváltozik: gondolkodhatunk vintage fabútorokban, de vízálló fonott kertibútorok is megteszik. Ha a fürdő szellőzése megengedi, akkor akár egy kárpitozott fotelt vagy padot is elhelyezhetünk, hogy igazán egyedi hangulatot teremtsünk.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!