praktika

2019.02.16. 11:41

Így pakolja be az élelmiszereket a hűtőbe

Érdemes betartani a szakértők tanácsait, mivel így tovább állnak el az élelmiszereink, és kevesebb landol a kukában.

Forrás: Shutterstock

Sokan hétvégén intézzük a nagybevásárlást, ami után csomagokkal megpakolva érkezünk haza. Nem mindegy azonban, hogy a megvásárolt élelmiszert a konyha, kamra vagy hűtőszekrény polcaira, hogyan pakoljuk be – írja a Maszol.

A hűtőszekrény különböző polcain más a hőmérséklet, ahogyan a különböző ételeket is más-más hőmérsékleten ajánlott tárolni. Érdemes betartani a szakértők tanácsait, mivel így tovább állnak el az élelmiszereink, és kevesebb landol a kukában.

Az ajtó a hűtő legmelegebb része, ezért ide a fűszereket, ketchupot, mustárt, szószokat érdemes tenni és még véletlenül se tároljuk itt a tojást és a tejet.

A legfelső polcra kerüljenek azok az élelmiszerek, amelyek nem igényelnek főzést. Például az italok, sajtok, felvágottak, megmaradt főtt ételek, lekvárok, szószok.

Érdemes tudni, hogy a meleg levegő felfelé száll, a hideg pedig lefelé, így a hűtő alsó polcaira azok az élelmiszerek kerüljenek, amelyeknek leginkább fontos a hűtés (nyers húsok, halak, tojás).

Az alsó tárolórekeszekbe tegyük a zöldségeket és a gyümölcsöket. Ne zsúfoljuk tele a hűtőt, hogy jobban működhessen a készülék. A gyakran használt termékeket érdemes előre tenni.

Ne zsúfoljuk tele a hűtőt, hogy jobban működhessen a készülék.

A gyakran használt termékeket érdemes előre tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!