Konyhai praktikák

2020.04.25. 09:24

Így űzze el az ételszagot az otthonából

Ezzel az 5 trükkökkel gyorsan megszabadulhat a kellemetlen illatoktól.

Forrás: Shutterstock

Ki ne szenvedne a lakást átjáró ételszagtól sütés-főzés után? A Vidék Íze összegyűjtött 5 trükköt, amik segítségével gyorsan megszabadulhat a kellemetlen illatoktól.

  • A karfiol főzővizébe tegyen egy darab száraz kenyeret, amit először ecetbe mártott. Az enyhe ecet a zöldség fehérségét is megőrzi. De a karfiol kellemetlen szagát egy kanálnyi tej is semlegesíti.
  • A hal sütése közben keletkező kellemetlen szagot jelentősen csökkentheti, ha a morzsába vagy a lisztbe egy kevés parmezánsajtot reszel.
  • Erős szagú főzelékek főzővizébe cseppentsen egy kevés ecetet, vagy a tűzhelyen forraljon egy külön edényben egy kevés ecetes vizet.
  • Eltünteti az ételszagot, ha egy nagy bögre forró vízbe néhány csepp levendulaolajat csepegtet.
  • A kellemetlen ételszagot hamar elnyomja a melegedő fahéj illata. Tegyen néhány rúd fahéjat egy serpenyőbe, és melegítse, amíg kellemes fahéjillat nem lesz a lakásban.
  • Borítókép: illusztráció

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!