izgalmas feladatok

2021.05.26. 08:55

Indul a MoneyGo, a pénzügyi szabadtéri kincskereső

Továbbfejlesztett változatban is elérhető immár az UrbanGo sikeres kincskereső játéka. Az új játék neve MoneyGo, amely során a diákok játékos formában ismerkedhetnek a tudatos pénzgazdálkodással Budapest ikonikus helyszínein.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A városi kincskeresés a koronavírus-járvány előtti élet egyik legnépszerűbb baráti programja volt. Most, az újranyitást követően a középiskolásoknak fejlesztett speciális kincskeresést a Pénziránytű Alapítvány: a játék a pénzügyi tudást kívánja átadni a fiataloknak Budapest ikonikus helyszíneinek bevonásával.

A kincskeresés során 3-7 fős csapatok fedezik fel a Várnegyedet úgy, hogy a helyszínekhez kapcsolódó pénzügyi rejtvényeket kell megoldaniuk.

A túra során nemcsak a játékosok tudása és problémamegoldó képessége fejlődik, de a csapatmunka előnyeit is megismerhetik a diákok. A kincskeresés során segítséget és útmutatást kap mindenki: az egyes feladatok megoldását egy kincsvadász alapcsomag, valamint a Pénziránytű Alapítvány és az UrbanGo közösen továbbfejlesztett applikációja segíti.

A mai nappal startolt MoneyGo kincskereső játék elsősorban a középiskolásokat célozza meg: a programon a Pénziránytű Iskolahálózatán keresztül több ezer középiskolásnak lesz lehetősége ingyenesen is kipróbálni, a kincskeresés ugyanakkor a családok és baráti körök számára is kiváló program lehet. A szabadtéri kincskeresést sikeresen elvégző csapatok jutalma egy-egy édes aranytömb.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!