te mit csinálnál?

2019.04.02. 10:47

Jövő héten kezdődik az iskolai sokszínűség hete

Hétfőn kezdődik az iskolai sokszínűség hete, az előítéletesség és zaklatás ellen fellépő programsorozatra eddig több mint száz iskola jelentkezett – közölte a Sokszínűség Oktatási Munkacsoport kedden.

Salgótarján, 2019. március 12. Nagyné Szatmári Tünde tanító földrajzórát tart a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium Kodály Zoltán tagiskolájában 2019. március 12-én. Ezen a napon ünneplik a tanítók napját, országszerte több rendezvényen idézik fel a 150 éves állami magyar nyelvû tanítóképzést. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

A közleményben azt írták, hogy a programhoz még a héten lehet csatlakozni.

A közlemény szerint az április 8. és 12. között megrendezendő program

lehetőséget teremt az iskoláknak, pedagógusoknak és más, diákokkal dolgozó szakembereknek a sokszínűség melletti kiállásra.

Ehhez az oktatási munkacsoport ötleteket és kellékeket – szóróanyagokat, tanári kézikönyveket, kitűzőket – biztosít az iskoláknak.

A munkacsoport

az előítéleten alapuló iskolai zaklatás és bántalmazás témájának feldolgozásához egy kisfilmet is készített Te mit csinálnál? címmel.

A Sokszínűség Oktatási Munkacsoport tizenkét oktatással, gyermekjogokkal, kisebbségi csoportokkal foglalkozó civil szervezet együttműködésével jött létre, hogy támogassa az iskolai előítéletesség és zaklatás elleni munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!