vadregény a javából

2020.10.09. 22:48

Kamcsatka: nem a bikinis lányok terepe

A hatalmas hullámok, és a lenyűgöző táj kárpótolja azt, aki elég bevállalósnak érzi magát.

Forrás: Shutterstock

Rossz hírek érkeztek a hullámlovaglók körében kedvelt célpontnak számító Kamcsatkáról. De vajon miért imádják annyira az oroszországi félszigetet, ahol még nyáron is dideregni lehet a hideg vízben? – írja a Csupasport.

Igencsak aggasztó hírek érkeztek Kamcsatkáról. A hullámlovaglók körében nagyon népszerűek a helyi partok, azonban a beszámolók szerint akkora ott a szennyezettség, hogy az utóbbi időben sokan megbetegedtek az ott sportoló emberek közül. Az óceánparton talált, elhunyt állatok tetemei,valamint a helyi búvárok beszámolói is azt jelzik, hogy valami nincs rendben a környéken.

A hullámlovaglók közül a legtöbben szemszárazságról, látási problémákról, émelygésről, hányingerről, magas lázról és torokfájásról számoltak be – írja az As cikke.

A Greenpeace Twitter-bejegyzése környezeti katasztrófáról ír, a szervezet állítása szerint a kelleténél jóval több olajat, fenolt, és más káros anyagot találtak a vízmintákban. A helyi szervek is vizsgálódnak, mindenesetre a hír kapcsán bizonyára sokan csodálkoznak azon, hogy az Oroszország távol-keleti részén fekvő félsziget ennyire népszerű a hullámlovaglók körében.

Pedig kimondottan közkedvelt célpontnak számít, dacára annak, hogy a víz hőmérséklete a rövid nyári időszakban sem éri el a tíz fokos hőmérsékletet. Ezért értelemszerűen mindenki tetőtől talpig neoprén ruhában van, az egyébként gyönyörű hely nem a kerek fenekű, bikinis lányok és a kigyúrt férfi szörfösök terepe.

A meleg ruha mellett a tapasztaltabbak a nyújtás és az állandó mozgás mellett azt javasolják, hogy fogyasszunk könnyen emészthető zöldségeket, amelyet segítenek melegen tartani a szervezetet, mint például az édesburgonya és a sárgarépa.

Télen hó borítja a partokat, de a hatalmas hullámok, és a lenyűgöző táj kárpótolja azt, aki elég bevállalósnak érzi magát, hogy Kamcsatkán hódoljon a hullámlovaglásnak.

A SURFER magazin 2013-ban publikált egy nagyobb cikket arról, hogy a tapasztalt sportolók számára mennyire vonzó célpont lehet Kamcsatka, és azóta ugrásszerűen megnőtt az érdeklődők száma. Ha megnézzük a cikkhez csatolt videót, villágyorsan megértjük, hogy miért.

„Reggel, amikor lementünk az óceánhoz a levegő kristálytiszta volt, a nap az óceán felett kelt fel, a fekete ruhánk pedig tökéletesen elütött a hófehér hótól. A vízben szenvedve pedig eljön az a pillanat, amikor mindne probléma megszűnik, és a színtiszta öröm lép a helyére” – idézte a szibériai Alekszander Morozovot az 56thparallel.com.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!