Kreatív

2021.02.11. 07:05

Keltse új életre fél pár zoknijait!

Biztosan az ön fiókjában is lapul néhány elárvult, fél pár zokni. Ahelyett, hogy kidobná őket, akár újra is hasznosíthatná a fölöslegessé vált darabokat.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Remek ötletek meríthetők a pár nélkül maradt zoknik átalakításához a Vasárnap Reggel legutóbbi számából.

Segítség a szállításban

A fél pár zoknik jó szolgálatot tehetnek a törékeny tárgyak szállításakor. Legyen szó költözésről vagy egyszerű piknikről, a zokniba bugyolált poharaknak és bögréknek biztosan nem fog baja esni a szállításkor.

Védelem a pókok ellen

Ha a nem szívesen látott nyolclábúak már megint hálót szőttek szobája sarkába, ugyancsak hasznát veheti elárvult zoknijainak. Húzzon rá egyet a seprű nyelére, és pár mozdulattal már össze is szedheti vele a ragacsos pókhálókat.

Hideg az italokhoz

A zokni nem csak melegíteni, hanem hűteni is tud. Nedvesítse be, majd húzza rá egy üres palackra, és tegye be a mélyhűtőbe, hogy ráfagyhasson. Ezek után töltsön tetszőleges italt a palackba. A fagyos zokni sokáig hidegen tarja majd.

Játék a gyerekeknek

Készítsen játék nyuszit! Ehhez töltse meg a zoknit rizzsel, csomózza össze a végét, majd zsineg segítségével kösse meg két ponton a hurkát úgy, hogy három gombóc jöjjön létre. A nyuszi farkához egy miniatűr, a testéhez egy jóval nagyobb, a fejéhez pedig egy közepes golyót formázzon. A zokni lelógó részét vágja le, és készítsen belőle füleket, majd ragasszon szemeket is az állatnak. A gyerekek imádni fogják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!