Desszert

2017.11.15. 16:32

Készítsen csokoládéhabos tortácskát!

Igazi műremek ez a finomság, amellyel elkápráztathatja a családját, de akár a vendégeit is.

Hozzávalók négy főre

A piskótához

  • 2 darab tojás
  • 60 gramm cukor
  • 30 gramm vaj
  • 1/4 teáskanál presszókávé
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 100 gramm liszt
  • 2-3 evőkanál tej
  • A meggyhabhoz

  • 1 üveg magozott meggybefőtt (200 g)
  • 3 darab zselatinlap
  • 50 milliliter meggylé
  • 30 gramm cukor
  • 50 milliliter tojáslikőr
  • 250 milliliter tejszín
  • A csokoládéhabhoz

  • 100 gramm étcsokoládé
  • 1 darab zselatinlap
  • 50 milliliter tojáslikőr
  • 150 milliliter tejszín
  • 30 gramm cukor
  • Az elkészítés lépései

  • Keverje össze a piskóta hozzávalóit, majd 180 fokra előmelegített sütőben süsse készre 20-25 perc alatt. Ha kihűlt, kerek szaggatóval vágja ki belőle a tortácskák alját.
  • A tésztaköröket rakja ki a meggyszemekkel. A meggyhabhoz áztassa be a zselatint, majd nyomkodja ki és olvassza meg a meggylében. Adja hozzá a cukrot, a tojáslikőrt meg a kemény habbá vert tejszínt is.
  • Simítsa a meggyhabot a sütire. A csokihabhoz olvassza meg az étcsokit. A zselatint áztassa be, nyomkodja ki és olvassza meg a tojáslikőrben. A tejszínt verje habbá a cukorral, adja hozzá a zselatint és az olvasztott csokit.
  • Simítsa a csokihabot is a sütire, majd tegye a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen. Tejszínhabbal és mentalevelekkel díszítve kínálja.
  • A Mindmegette családi receptmagazinjából származó sütemény elkészítési ideje: 55 perc + hűtés

    Fotók: mindmegette.hu

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!