elhivatottság

2018.07.25. 14:58

Kéthetes lovas zarándoklattal emlékeztek a tordai vallásbékére (videó)

A legfiatalabb lovas kilencéves volt.

A researcher holds an adult tooth dating back around 560,000 years discovered by a volunteer archaeologist in the Arago cave near the village of Tautavel, one of the world's most important prehistoric sites which has been excavated for about 50 years, on July 28, 2015. A 16-year-old French volunteer archaeologist has found the adult tooth dating back around 560,000 years in southwestern France, in what researchers hailed as a "major discovery". The owner of the tooth -- a very worn lower incisor -- lived during a cold, dry and windy period and according to archaeological finds in the cave, hunted horses, reindeer, bison and rhinoceros. AFP PHOTO / RAYMOND ROIG / AFP PHOTO / RAYMOND ROIG

A tizenöt lovasból álló zarándokcsoport a négyszázötven éve a tordai országgyűlésen a vallásszabadságról meghozott döntés előtt tisztelegve indult küldetésére. A csapatban a legfiatalabb lovas kilenc, a legidősebb pedig ötvenhét éves volt, a túrán részt vett két huszárcsoport is. A zarándokok két hét alatt több mint ötszáz kilométert tettek meg.

Az út végén az Oklándra megérkező csapatot a helyi unitárius egyházközösség vezetője, Kelemen Levente tiszteletes köszöntötte, aki azt is elmondta, hogy a minden szempontból rendhagyónak számító zarándoklat nemcsak az unitárius közösségnek fontos, hanem a nemzeti összetartozás üzenetét hordozza az erdélyi és az anyaországi magyarok számára egyaránt – írja a Pesti Srácok.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=lJ6Vk2Wam6Q

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!