Hét árváltozást hozott az október

2018.11.01. 14:07

Közel a 450 forintos dízel Szombathelyen

Drágult a dízel, a benzin ára nem változott október utolsó napján. A szerdai volt a múlt hónap hetedik árváltozása a kutaknál, és változatosan alakult a drágítás és az ármérséklés. Összegezzük az év tizedik hónapját.

Vas Népe

A bruttó 3 forintos áremeléssel a gázolaj országos átlagára 429 forint október 31. után. Szombathelyen, az utolsó októberi áremelést számolva 416 és 439 forint a dízel két szélsőséges ára, persze a két ár között is mérnek a gázolajból a szombathelyi töltőállomásoknál, és megint csak más árakat látunk, ha a prémium üzemanyagokat is vizsgáljuk – mindenesetre nagy a szórás.

 

A benzin árában nem hozott változást október utolsó napja: országos átlagban 391 forint maradt egy liter a 95-ösből. A szombathelyi benzinkutaknál 383 és 405 forint a 95-ös oktánszámú üzemanyag két szélsőséges ára. Ez volt a hetedik októberi átváltozás, összesítve a kisebb és a nagyobb ármódosításokat, 15 forinttal lett drágább a dízel és 5 forinttal kerül kevesebbe a benzin, mint szeptember végén. A november hozhat jelentősebb árváltozást, hiszen az olaj világpiaci ára is mozdulhat, mert életbe lépnek az Iránnal szembeni szankciók: az USA várhatóan embargóval sújtja az iráni olajexportot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában