Állati buli

2018.08.31. 05:37

Ma van az Állatkertek éjszakája

A programban idén is részt vesz két budapesti, a budakeszi, a debreceni, a győri, a jászberényi, a kecskeméti, a miskolci, a pécsi, a poroszlói, a szegedi és a veresegyházi állatbemutató-hely.

Szeged, 2012. május 24. Melanie, a Szegedi Vadaspark nőstény aranyarcú gibbonja (Nomascus gabriellae) néhány hónapos kicsinyével, Jádéval. A veszélyeztetett főemlős faj első alkalommal szaporodott a szegedi állatkertben. Miután megerősödött, a télen született kölyköt már a látogatók is megfigyelhetik.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A Fővárosi Állat- és Növénykertbe, a Tropicariumba valamint a Budakeszi Vadasparkba igény esetén kombinált jegy is váltható, ezek a közös jegyek szombaton és vasárnap napközben is érvényesek.

A fővárosi állatkertben 23 helyszínen zajlanak programok, többek közt

fókashow, elefánttorna és alkonyati lepkekert-látogatás,

a Holnemvolt Vár idén első alkalommal kapcsolódik be a sorozatba, ott ajándék zsetonokkal is készülnek az érkezőknek. A Tropicariumban látványetetések lesznek, Budakeszin pedig szakvezetésekkel és állatbemutatókkal készülnek.

Debrecenben különböző rovarokat és növényeket lehet megkóstolni, de a kisvasút is egész éjjel üzemel majd a Vidámpark játékaival együtt. Győrben többek közt a ragadozók etetését lehet megnézni, Kecskeméten a szakvezetések mellett a Csörömpölők Együttes ad koncert, Miskolcon pedig a szomszédos Bükk-hegység rovarvilágával, rovarevő faunájával és éjjeli ragadozó madaraival lehet megismerkedni.

Fotó: Shutterstock

Pécsen csillagvizsgáló program, madarász túra, bátorságpróba, kincskeresés és gyerekszínházi előadás lesz, a Tisza-tavi Ökocentrumban kishajós kirándulással és akváriumi merüléssel, Veresegyházán pedig családi ügyességi versenyekkel készülnek az estére.

Borítókép: Melanie, a Szegedi Vadaspark nőstény aranyarcú gibbonja (Nomascus gabriellae) néhány hónapos kicsinyével, Jádéval 2012-ben.

Forrás: MTI / Kelemen Zoltán Gergely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!