adomány

2018.12.13. 16:55

Megkezdődött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Adni öröm! akciója

A karitatív szervezet december 18-ig gyűjt tartós élelmiszert a rászorulóknak a Spar és az Interspar üzletekben országszerte.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Máthé Zoltán

A karitatív szervezet 22. alkalommal szervezi meg karácsonyi élelmiszergyűjtését a bolthálózat 166 üzletében. Az Adni öröm! akció hat napja alatt az ország egész területén több mint kétezer önkéntes szólítja meg az üzletekbe betérő vásárlókat azzal a kéréssel, hogy vásároljanak valamennyi tartós élelmiszert a rászoruló családoknak is.

A gyűjtésbe Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége is bekapcsolódott, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagyköveteként Kozma Imrével, a szervezet alapító elnökével együtt vette át a felajánlott adományokat a Batthyány téri Spar üzletben csütörtök délután.

Herczegh Anita elmondta: jó látni, hogy évről évre egyre többen vesznek részt az akcióban, egyre nagyobb összegű adomány gyűlik össze, és egyre több tonna élelmiszert tudnak szétosztani.

„Érzékelem, hogy adni öröm. Látszik, hogy a bevásárlás közben egyszerűbb és könnyebb adakozni” – mondta, hozzátéve, hogy az emberek amúgy is időt töltenek a bevásárlással, nem jelent külön fáradságot, hogy betesznek a kosarukba néhány olyan tartós élelmiszert – néhány zacskó cukrot, olajat, lisztet – amellyel hozzá tudnak járulni mások karácsonyához. Így mindenki a saját pénztárcájához igazíthatja, hogy mennyit tud adni.

Elmondta: tavaly több mint 300 tonna adomány gyűlt össze, amelyből mintegy 35 ezer ajándékcsomag készült el.

Kozma Imre elmondta: az akciót 22 éve szervezik meg, azóta minden évben többet adnak az emberek. Az idén a szervezők összeállítottak egy bevásárlólistát, hogy mire lenne szükségük a nélkülözőknek. A 200 méter hosszú és több ezer tételt tartalmazó listával azt szeretnék elérni, hogy a nehéz sorsú emberek azt találják meg a csomagokban, amire a leginkább szükségük van. A lista az érintett üzletek mellett a metrókban és más hirdetési platformokon is megtalálható.

A bevásárlólistán található élelmiszerekből a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csomagokat állít össze és munkatársai révén személyesen adja át még karácsony előtt az adományokat a rászoruló családoknak, az egyedülálló időseknek, a fogyatékkal élő és hajléktalan embereknek.

Az akcióban résztvevő üzletek listája megtalálható a www.adniorom.hu weboldalon, ahol az adománygyűjtést is nyomon lehet követni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!