Jó tudni

2020.03.07. 08:51

Ne tartsuk hűtőben ezeket az élelmiszereket

Lassan már semmi nem fér el a hűtőszekrényben? Akkor érdemes átgondolni és rendszerezni az ott tartott ételeket.

Forrás: Shutterstock

Vegyük ki a hűtőből, ami nem odavaló, így rengeteg helyet nyerhetünk! A Lakáskultúra összegyűjtötte, melyek azok az élelmiszerek, amelyeket feleslegesen tárolunk a fridzsiderben.

Kenyér

A kenyérnek nem a hűtőben van a helye, helyette száraz, hűvös helyen kell tárolni.

Fokhagyma

Bár sokkal egyszerűbb a hűtő salátás rekeszébe dobni a fokhagyma gerezdeket, valójában nem oda való. A száraz helyet kedveli, ami szellőzik.

Paradicsom

A paradicsomnak nem tesz jót, ha a hűtőben tároljuk, mert a hideg hatására nem lesz olyan finom, lédús az íze. Inkább tároljuk a konyha ablakában vagy a konyhapulton.

Méz

A méz természetes tartósítószert tartalmaz, egyáltalán nem igényel hűtést. Tegyük vissza a polcra!

Dinnye

Ha a sárga- vagy görögdinnye még nincs felvágva, akkor nem kell a hűtőben tartani. Máris rengeteg hely szabadul fel!

Sütemény

Amennyiben száraz teasüteményről van szó, ami nem tartalmaz tejszínt vagy egyéb krémet, nem kell, hogy a hűtőben tároljuk. Pár napig légmentesen záródó süteménytárolóban is tökéletesen eltartható.

Kávé

Attól függetlenül, hogy egész kávészemekről vagy őrölt kávéról van szó, nem szabad a hűtőben tartani, mert a kávé elnyeli a szagokat. Helyette tegyük egy légmentesen záródó dobozba!

Tojás

A legtöbben a tojást egyszerre a hűtőszekrénybe tesszük, pedig nem szükséges ott tárolni.

Ha nem is veszünk ki minden „felesleges” dolgot a hűtőből pár tanácsot fogadjunk meg. Könnyebb lesz nekünk is, hiszen a hűtőben plusz tárolóhelyek szabadulhatnak fel.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!