hősies küzdelem

2019.09.20. 15:00

Nyaralás közben mentett életet a mentős házaspár

A pár egy hatvan év körüli férfit élesztett újra, akinek a szíve fürdőzés közben a tengerben állt le.

Forrás: Országos Mentőszolgálat Facebook oldala

Jól megérdemelt pihenését töltötte Mallorcán az Országos Mentőszolgálat székesfehérvári mentőtiszt házaspárja, amikor csütörtökön valaki segítségért kiabált a vízből – írja az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala alapján a Bors.

A mentősök a hang forrásához siettek, mire meglátták, hogy a fürdőzők egy 60 év körüli férfi testét tartják fent a vízen. A páros ekkor a partra húzta a beteget, akinél már nem tapasztaltak légzést. Azonnal megkezdték az újraélesztést, miközben többen is értesítették a mentőket. Pápai Imre és Kitti egymást váltva, hősiesen végezték a mellkasi nyomásokat a vízi-mentők félautomata defibrillátorának érkezéséig. A küzdelem hosszú percekig zajlott, amit a fürdőző tömeg döbbenten figyelt.

A mentős házaspár beavatkozása végül sikerrel végződött: a férfi állapota stabilizálódott, majd kórházba szállították. A spanyol mentőtisztek köszönetet mondtak a magyar életmentőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!