Szavazási eredmény

2020.11.05. 10:59

Olvasóink főként téli ruhákkal küzdenek majd az extrém hideg ellen

Nem kezdett el befagyni a Jeges-tenger, a szokatlan jelenség pedig extrém hideg időjárást okozhat az előttünk álló télen.

Forrás: Shutterstock

Legalábbis erről tájékoztatott nemrégiben az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ezért heti első olvasói szavazásunk keretei között arról faggattuk portálunk látogatóit, vajon hogyan készülnek a következő hónapokra.

Az eredményekből azt olvashatjuk ki, hogy legtöbb olvasónk (47 százalék) nem is annyira a négy fal között tart a zimankótól, hanem az otthonán kívül. Ezért ők a hagyományos téli ruhadarabokban látják az elsődleges megoldást: sapkát, sálat, kesztyűt, csizmát és nagykabátot húznak majd. Mondhatnánk erre, nincs ebben semmi különös, mindig így csináljuk ezt télvíz idején. Pedig az elmúlt évek enyhe telei kissé talán könnyelműbbé tettek minket ezen a téren. Nem árt tehát résen lenni: idejében beszerezni a megfelelő ruhadarabokat és ha eljön az ideje, gondosan magunkra ölteni azokat, hogy elkerüljük a kellemetlen megfázást az influenza- és koronavírustól amúgy is terhelt időkben.

[eweb-voting id="4389958"]

Egyszer egy budapesti tévéstáb riportere arról faggatta egy székelyföldi falu polgármesterét, hogy a helyiek miként készülnek fel az extrém hidegre. Mivel Csíkban nem meglepőek a mínuszok, a településvezető nem tudott mást mondani, mint hogy begyűjtötték a fát – amit persze minden esztendőben megtesznek. A riporter csak tovább faggatta, bizonyára szeretett volna valami szenzációsat hallani. Az elöljáró kínjában hozzátette, hogy „a kutya is béjöhet, ha akar”. Ez a történet ihlette második legnépszerűbb válaszlehetőségünket, amelyre olvasóink 30 százaléka adta voksát. Örülünk, hogy idejében gondoskodtak a tüzelő beszerzéséről, és annak is, hogy az ebeknek sem kell majd az udvaron fagyoskodniuk.

Olvasóink csaknem negyede, 23 százaléka veszi talán leglazábban a közelgő sarkvidéki hideget. A modern technológia vívmányainak köszönhetően megtehetik. Ők úgy nyilatkoztak, hogy a gázkészülékük működik, a többi már a gázművek dolga. Az ország gáztározói tele vannak, hazánk felkészült a télre, így bizonyára nekik sem kell majd fagyoskodniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!