Ország-világ

2021.03.16. 11:42

Rákban szenvedő és transzplantált gyermekeket támogat a Mészáros Csoport

Az összegből rekreációs pihenőházat alakítanak ki, valamint az ápolás otthoni körülményeinek javításához járulnak hozzá.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Mészáros Csoport 15 millió forinttal támogatja a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítványt, valamint a Csontvelő-Transzplantáció Alapítványt. Az összegből rákban szenvedő gyermekek és fiatalok részére alakítanak ki rekreációs pihenőházat, valamint a csontvelő-átültetésen átesett gyermekek gyógyszeres kezeléséhez és ápolásuk otthoni körülményeinek javításához járulnak hozzá – írja a Magyar Nemzet.

A Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány

a rákban megbetegedett, valamint tartósan beteg és fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok, valamint családjaik beilleszkedését segíti

gyógyszerellátás, gyógyító tevékenységek, külföldi kezelések támogatásával, a beteg gyermekek elhelyezési körülményeinek elősegítésével, táborok szervezésével. Az alapítvány rekreációs pihenőházat hoz létre a Zemplén megyei Sárazsadányban, ahol a bajba jutott családok visszailleszkedését és rehabilitációját segítik a rekreációs ház üdültetési projektje keretében, hiszen hosszú hónapokat, vannak, akik éveket töltenek a kórházban.

A húszmillió forintos beruházás költségeinek feléhez járul hozzá a Mészáros Csoport.

A Csontvelő-Transzplantáció Alapítvány a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben

csontvelő-transzplantáción átesett gyermekeket és családjukat támogatja

oly módon, hogy hozzájárul az otthoni steril szoba kialakításához, a speciális gyógyszerek és különleges étrend költségeihez. Az állandó kórházba járás és felügyelet miatt valamelyik szülő kénytelen feladni munkahelyét, ugyanakkor a gyógyszeres kezelés, az étrendi diéta, valamint a higiéniai előírások óriási anyagi terhet rónak a családokra.

A Mészáros Csoport által biztosított ötmillió forint a megváltozott életkörülmények miatt bajba jutott családoknak segít.

Dr. Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója a támogatásról szólva elmondta: „szülőként sokunk számára ismerős érzés, mi mindent megtennénk gyermekeink egészségéért. Mindkét alapítvány a legelesettebbeket támogatja, beteg és fogyatékkal élő fiatalokat és azok szüleit, akik a megváltozott körülmények miatt nem feltétlen tudják biztosítani a gyermekük gyógyulásához szükséges feltételeket. Cégcsoportunk működésének egyik vezérelve az értékteremtés, megtiszteltetésnek tartjuk az olyan szervezetekkel való együttműködést, amelyek az értékteremtés egyik legnemesebb és egyben legnehezebb módját választják: beteg, segítségre szoruló gyermekek felépülésén fáradoznak.”

A rekreációs pihenőházat a járványügyi intézkedések függvényében várhatóan már a nyáron igénybe tudják venni a rászoruló családok, a csontvelő-átültetésen átesett gyermekek támogatása folyamatos.

Borítókép: Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!