bőrápolás

2021.04.13. 14:45

Rendszeres kávézók a szépség terén jelentős előnyben vannak

A koffein jótékony hatását nem csak az agyunk, a bőrünk is meghálálja.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Nemcsak inni érdemes, a szépségápolásban is használhatjuk a kávét – írja legutóbbi számában a Vasárnap Reggel című hétvégi magazin.

Lágyítja az ajkakat

A repedezett, száraz ajkakon nem mutat jól sem a rúzs, sem a szájfény. Keverjen össze fél teáskanál kávézaccot fél teáskanál mézzel, majd a keverékkel dörzsölje át az ajkát legalább fél percig. Utána nedves törlőkendővel távolítsa el a maradékot. Ezután vigyen fel tápláló, puhító ajakbalzsamot.

Enyhíti a szem alatti duzzanatot

A szem alatti sötét karika, duzzanat gyakori probléma. Oka lehet genetikai adottság, allergia, folyadék-visszatartás és alváshiány. Tegyen hideg kávéba mártott vattapamacsot a szem alatti területre, hagyja hatni tíz percig, majd vegye le és öblítse le a bőrt.

Világosítja a bőrt

Mindössze két természetes összetevőre van szüksége ahhoz, hogy eltávolítsa bőréről a szennyeződéseket: az antioxidánsokban gazdag kávéra és a zsírsavakban, vitaminokban gazdag olívaolajra. Keverjen össze két evőkanál olívaolajat két evőkanál kávézaccal, és finoman masszírozza a keveréket az arcbőrére, elkerülve a szem környékét. Várjon fél percet, majd nedves törlőkendővel távolítsa el a maradékot.

Csökkenti a cellulit megjelenését

Tüntesse el a narancsbőrt még a bikiniszezon beköszönte előtt: keverjen össze egyenlő arányban kávézaccot és kókuszdióolajat, és masszírozza a cellulitra hajlamos területekbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!