Járvány

2020.03.17. 09:43

Sorozatokat, kabarékat, ifjúsági filmeket is nézhetünk az M3 honlapján

Az elmúlt hatvan év legnépszerűbb műsoraiból készült több százas válogatást korlátozás nélkül nézhetjük a neten.

Forrás: Shutterstock

Mindenki számára szabadon hozzáférhetővé teszi az M3.hu számos tartalmát a közmédia, amely az oktatási tartalmakat is segít eljuttatni a felhasználókhoz – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hétfőn.

A kultúrához, értékes és szórakoztató tartalmakhoz való hozzáférés lehetőségét segítve a közmédia az elmúlt hatvan év legnépszerűbb műsoraiból készült több százas válogatást tesz szabadon hozzáférhetővé, korlátozás nélkül az m3.hu oldalon.

A kezdeményezésnek köszönhetően többek között tévéfilmek, kabarék, minisorozatok, gyermek- és ifjúsági filmek, ismeretterjesztő filmek, útifilmek és portréműsorok lesznek napi szinten láthatók. Az elérhető tartalmak száma hétről hétre folyamatosan bővül.

A közlemény emlékeztet: a koronavírus-járvány megfékezésé érdekében hozott intézkedések folytán a NAVA-pont hálózat intézményei (iskolák, óvodák, közintézmények) bezártak.

Ezért az MTVA, a NAVA (Nemzeti Audiovizuális Archívum) és az oktatást támogató kormányzati intézmények három egyszerű lépésben igyekeznek a felhasználókhoz eljuttatni az oktatási tartalmakat a digitális oktatásra történő átállás keretében:

az M5 csatornán oktatási célú és felhasználású tartalmakat közvetítenek; a mediaklikk.hu honlapon ezeket a tartalmakat párhuzamosan azonnal elérhetővé és visszajátszhatóvá teszik; a nava.hu pedig feldolgozza az oktatási célú tartalmakat, majd téma szerint csoportosítva eljuttatja azokat az oktatást támogató intézményeknek.

Ezzel egyidejűleg a https://nava.hu/tematikus/oktatas weboldalon minden felhasználó számára szabadon hozzáférhetők a nava.hu-ban található oktatási tartalmak – áll a közleményben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!