6,5 milliárd

2020.04.27. 11:45

Több dolog is kiderült az ötös lottó rekordösszeget nyert játékosáról

Szinte napra pontosan egy hónappal ezelőtt, a március 28-i ötöslottó-sorsoláson megszületett az idei évben 63 éves játéktípus történetének legnagyobb nyereménye: egy szerencsés honfitársunk 6 milliárd 431 millió forinttal gazdagodott. A játékos a napokban jelentkezett a nyereményéért.

Forrás: Shutterstock

A nemzeti lottótársaság általános gyakorlatának részeként a nagyobb nyeremények felvételekor a társaság munkatársai felajánlják a nyertesnek, hogy névtelenül kitölthet egy kérdőívet, amelyben információkat árulhat el magáról, játékszisztémájáról, életéről úgy, hogy anonimitása biztosított marad – közölte a Szerencsejáték Zrt. Ebből a kérdőívből most több dolog is kiderült a rekordösszeg nyerteséről.

Tudható, hogy a játékos vidéken adta fel a milliárdokat érő szelvényét, amelyet önállóan, véletlenszerűen kiválasztott számok megjelölésével játszott meg. A sorsolást követően az internetről értesült arról, hogy nyert:

szóhoz sem jutott, annyira meglepődött, amikor rájött, hogy a kisorsolt számok mindegyike megegyezik az általa beikszeltekkel.

Elsőként a párját értesítette a nagyszerű hírről.

A nagy nyerteseket faggató korábbi kérdőívek alapján elmondható, hogy a nyertesek többsége több éve, adott esetben több évtizede játszik azzal a játékkal, amelyen nyereményét elérte – olvasható a közleményben, amely hozzáteszi:

az ötös lottó rekordnyertese azonban kivétel ez alól, hiszen évente mindössze néhány alkalommal ad fel szelvényt, így semmiféle szelvényfeladási stratégiáról és feladási rituáléról nem tudott beszámolni.

A fentieken túl a 6,5 milliárd forint nyertese arra számít, hogy teljes mértékben megváltozik az élete, és nyereménye hatással lesz baráti és családi kapcsolataira is – teszik hozzá.

És hogy mire költi a nyereményét? A játékos elmondása szerint tárgyi dolgokra, így autóra és lakásra biztosan jut majd a jackpotból, de befektetni is fog, amelyhez pénzügyi befektető segítségét kéri. Emellett úgy nyilatkozott, hogy szűkebb családja is részesül majd az összegből.

Bortóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!