végzetes következmények

2018.11.17. 22:27

Több mint kétmilliárd ember nem rendelkezik otthoni vécével

A legsúlyosabb Etiópiában a helyzet, ahol az emberek 93 százaléka nem fér hozzá a higiénikus vagy zárt illemhelyhez.

Forrás: Shutterstock

A súlyos higiéniai hiányosság 2,3 milliárd embert érint világszerte – közölte a Charity WaterAid pénteken publikált tanulmányában, amelyet a hétfői toalett-világnap elé időzített. A szervezet arra is felhívta a figyelmet, hogy 620 millió gyermeknek az iskolájában sincs vécé.

A hiányzó vécék végzetes következményekkel járhatnak, különösen a diákok számára – figyelmeztetett a Charity WaterAid, hozzáfűzve, hogy évente körülbelül 140 ezer diák hal meg a hasmenés vagy más bélrendszeri betegségek miatt, és további 289 ezer gyermek halálát okozzák a rossz higiéniai körülmények, még mielőtt elérnék az iskoláskort.

A szervezet szerint Etiópiában a legsúlyosabb a helyzet. Az afrikai kontinens második legnépesebb országában, amelynek lakossága mintegy százmillió fő, az emberek 93 százaléka nem fér hozzá a higiénikus vagy zárt vécéhez. Ehelyett sokan a szabadba, a közösségi vécékbe vagy a földekre járnak.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock/New Africa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!