Hangszer

2020.10.14. 15:54

Új fejlesztés forradalmasíthatja az elektromos gitárt

Az eddigiektől radikálisan eltérő elektromos gitárt fejlesztettek az Egyesült Királyságban. Az újítás lényege, hogy egy forgólemez beiktatása kiváltja a pengetést, így felszabadul az egyik kéz.

Forrás: Shutterstock

A Circle Guitar elnevezésű elektromos gitár belsejében található forgókerék percenként 250 fordulatra képes, ezáltal a zenész mágneses pengetőkkel különböző ritmikai mintákat vihet át a lemezbe.

A londoni The Church stúdióban tartott bemutatón Ed O'Brien, a világhírű Radiohead ritmusgitárosa elmondta: az új hangszer olyan, amilyenre mindig is vágyott.

Mintha egy új nyelvet tanulnánk. Szeretnék sok időt tölteni ezzel a hangszerrel, hiszen rendkívüli

fogalmazott.

Az önpengető Circle Guitart Anthony Dickens dizájner készítette el, a munkát új hangzások keresése inspirálta. A hangszer számítógéppel, dobgéppel vagy digitális felületekkel egyaránt szinkronizálható. Dickens azt mondta, ha a gitár finom, organikus hangzását a lehető legpontosabbá tesszük, az eddigiektől eltérő érzésünk lesz a zenéről.

A tervek szerint a Circle Guitarnak két változatát készítik el: az egy kimenettel rendelkezőket a klasszikus rockgitárosoknak, a másikat pedig, amelyen minden húr külön kimenet, elsősorban lemezproducerek számára.

A Circle Guitar olyan fejlesztés, amely igazi kihívást jelent arra, hogyan is játsszunk egy hangszeren

vélekedett az Oscar- és Grammy-díjas producer, Paul Epworth.

Dickens reményei szerint a Circle Guitar kereskedelmi gyártása jövőre indulhat meg.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!