változatosság

2020.12.05. 15:55

Unja a mézeskalácsot? Próbálja ki ezt a finom fehér csokoládés kekszet!

Míg sokaknál elmaradhatatlan kelléke a karácsonynak, addig mások már ránézni sem tudnak a mézeskalácsra. Érdemes új recepteket is kipróbálni.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Syda Productions

Sokaknál az ünnepi készülődésből nem hiányozhat a mézeskalácskészítés, mások azonban egy kicsit már unják a feldíszített figurákat. Teljesen érthető, hiszen a mézeskalács akkora szeretetnek örvend, hogy elfeledkezünk róla: számos más keksz és sütemény is van, amely teljessé teheti a karácsonyt. Íme a Táfelspicctől ez a fehér csokoládés keksz, amely szerecsendióval fűszerezve még finomabb.

Fehér csokoládés keksz

Hozzávalók:

250 g liszt

80 g kukoricakeményítő

2 teáskanál eredeti bourbon vanília, vagyis egy rúd kikapart magja és belseje

70 g porcukor

240 g margarin

90 g dió és mogyoró

200 g fehér csokoládé

1 teáskanál szerecsendió

Elkészítés:

Aprítsuk fel a diót és a mogyorót.

A lisztet keverjük össze a porcukorral és a keményítővel, adjuk hozzá a vaníliát, a szerecsendiót és a kockákra vágott vajat is. Olvasszuk fel a csokoládét, majd azt is adjuk hozzá a tésztához. Gyúrjuk össze, majd dolgozzuk bele az aprított diót és mogyorót. Az így kapott tésztából formázzunk korongokat, és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig, vagy amíg aranybarnává válnak.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!