Kedvező ajánlatok

2018.12.26. 08:00

Várja már a karácsony utáni leárazásokat?

Bár az adventi hetekben már csúcsra járatódott a vásárlási láz, az ünnepek után is érdemes betérni a boltokba.

A Lokál cikke összefoglalja, mit nyerhetünk azzal, ha kihasználjuk az üzletek karácsonyt követő ajánlatait, akcióit.

A cikk rámutat, hogy ha becserélnénk azokat az ajándékokat, amik valamiért nem jó, vagy épp elköltenénk a karácsonyra kapott pénzt, érdemes figyelnünk a boltok kiárusításait. Bizonyos helyeken, például Amerikában vagy Angliában, a bevásárlóközpontokba szinte özönlenek az emberek a karácsony utáni leárazások miatt. Bár olykor akár olyan verekedésekbe is torkollhat a helyzet, nálunk szerencsére jóval békésebbek a körülmények.

Hol találhatunk extra kedvezményeket?

A legnagyobb karácsony utáni leárazásokat rendszerint a ruhaboltokban találhatjuk – ismerteti az összefoglaló. A boltoknak ugyanis több helyre van szükségük, hogy legyen hová tenniük a tavaszi árukészletet, így igyekeznek minél előbb megszabadulni a téli ruháktól.

Az ilyen kiárusítások általában 50-70%-os kedvezményeket is kínálnak.

A készlet erejéig tehát kifoghatunk pár igazán divatos darabot, amit esetleg már régebben kinézett magának a kirakatban vagy az internetes áruházakban. És mivel még pár hűvösebb hónap vár ránk, így nem beszélhetünk szezonon kívüli áruról.

Fotó: Shutterstock

Ámde a kiárusítások nem csak a ruha- és cipőáruházakra jellemzőek. Más boltok is szeretnék kiüríteni a készleteiket, és felkészülni a következő szezonra.

A műszaki áruházak szintén nagyon vonzó akciókkal készülnek.

Érdemes tehát kihasználni a telefon-, számítógép-, háztartási gép- vagy tabletakciók sokaságát! A nagyobb háztartási gépeknél – például mosógép, tűzhely vagy mosogatógép esetében – akár több tízezer forintot is megspórolhatunk.

Ha egész évben szeretnénk kedvezményesen vásárolni, jól járunk, ha ellátogatunk a Kuplio.hu weboldalra, és válogatunk a nekünk szimpatikus kedvezmények, akciók, kuponok között.

Mire figyeljünk a leárazásoknál?

Ahogy minden más leárazásnál, a karácsony utáni akciók esetében is különös gonddal ügyeljünk a kedvezmény valódiságára. Gyakran megesik ugyanis, hogy egy bolt hatalmas engedményt kínál, a valódi kedvezmény viszont ezzel szemben jóval kisebb mértékű.

A feltüntetett ár nem feltétlenül olyan előnyös az eredeti árhoz viszonyítva, hiszen ez utóbbi lehet akár torzított is.

Az eredeti árat tehát ne hagyjuk figyelmen kívül! Nézzünk utána, hogy az adott termék milyen árban volt az elmúlt napokban vagy hetekben, és hasonlítsuk össze egy termék árát több boltban, győződjünk meg róla, hogy a feltüntetett ár valóban olyan kedvező-e.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!