környezettudatosság

2017.10.12. 08:50

Zöldgömb Fesztivált rendez a Földgömb magazin

Ingyenes, családi, környezettudatos fesztivált szervez a Magyar Földrajzi Társaság folyóirata a budapesti Akvárium klubban.

Szakértők és civilszervezetek segítségével kívánnak a szervezők pozitív példákat és információt nyújtani többek közt a zöldenergiáról, az intelligens otthonokról, a zöldházakról, az elektromos járművekről, a talajkímélő földművelésről, a biokertészetről, a gyógynövényekről és a megosztáson alapuló gazdaságról.

A 7Próba-játékon a kiállítók érdekes feladatokkal készülnek, ahol mindenki próbára teheti tudását, a résztvevők pedig értékes ajándékokat nyerhetnek.

A rendezvény keretében adják át 8. alkalommal az Ozone Zöld-díjat is. Az OzoneTv az elismeréssel azokat a megvalósult zöld ötleteket, innovációkat díjazza, amelyek hozzájárultak a környezet és a Föld megóvásához.

A díj felhívására olyan szervezetek jelentkezését várták, akik konkrét környezettudatos innovációt valósítottak vagy valósítanak meg, továbbá működésük, hétköznapjaik során törekszenek arra, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak maguk után, és kiemelten kezelik a környezetvédelmet, a fenntartható fejlődést.

A díjat magánszemélyek, nagyvállalatok, kis- és közepes vállalkozások, civilszervezetek, valamint általános iskolák, óvodák, szakkörök kategóriában osztják ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!