Ütős kisfilm

2019.04.11. 13:00

Zseniális rapvideót csináltak a zalai rendőrök (videó)

Rendhagyó módon, raprímekbe szedve, fülbemászó dallal is üzennek a zalai rendőrök: a szabályok betartása a legnagyobb értéket, az életet mentheti meg.

Arany Gábor

Kedden mutatták be a Zala megyei rendőr-főkapitányságon azt a másfél perces kisfilmet, amelynek ötlete Horváth László rendőr alezredestől származik – írja a zaol.hu. A baleset-megelőzési bizottság titkára úgy gondolta, a kor elvárásának megfelelő, a fiatalabbak érdeklődését is kiváltó módon kell a közlekedési szabályok betartásának fontosságára felhívni a figyelmet.

Az elképzelésből pár hét alatt született meg a film, amelyben narrátorként, szereplőként felbukkan Besenczi Árpád színművész is,

aki a bemutatón elmondta: az Üvegtigris 3. 2010-beli forgatását követően most először állt kamera elé rendőr egyenruhában, mégpedig a családjával együtt. A szereplők között ott láthattuk Mányoki Attila hosszútávúszót is, a betétdalt pedig a megyeszékhelyi Delta zenekar prezentálta. Erről Szabó Péter, a zenekar vezetője így beszélt:

Horváth László, Besenczi Árpád, Sznopek Veronika és Szabó Péter a tegnapi bemutatón Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

– Kicsit megijedtem, amikor a rendőrkapitányságról felhívtak, de hamar kiderült, a segítségünket kérik – idézte fel. – A Mese című dalunk zenéjéből használtunk fel részletet.

– A szöveget három-négy hét alatt írtam át – folytatta Szabó Péter.

– Eredetileg a refrén nem rap stílusú volt, de úgy éreztem, ehhez a témához ez illik jobban.

Mint elmondta: Sznopek Veronika sajtószóvivő és Horváth László állította össze a tartalmakat, melyeket mindenképp szerettek volna az Élet! című videóklipbe belefoglalni. Szabó Péter arról is beszélt, hogy a police.hu oldalon már megtalálható filmet ők is megosztják internetes oldalukon, mert fontosnak tartják az üzenetét, hiszen rengeteget utaznak, és gyakran követik őket a rajongóik is.

 

– A koncertjeinken rendszeresen felhívjuk a figyelmet, hogy aki vezet, az ne igyon, ha pedig már lecsúszott némi ital, akkor inkább dobják össze a pénzt és hívjanak taxit. A legfontosabb, hogy mindenki épségben érjen haza – mondta.

A film záró jelenetét a Dózsa-pályán forgatták, négyszáznál több szereplővel. A katasztrófavédelem, a mentőszolgálat, a Vöröskereszt és több nyugdíjasklub, valamint a polgárőrség tagjai mellett óvodások, iskolások segítettek kirajzolni a gyepen az ÉLET! szót. És közben szólt a dal: „Ha szabályosan közlekedsz, a célodat elérheted, ne sodord magad veszélybe, nincs még egy életed.”

Borítókép: részlet a rendőrségi videóból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!