f1

2015.01.31. 10:46

50% esély sincs a Német Nagydíjra

Ez lehet a harmadik ilyen alkalom 1950 óta

Tajthi Andrea

Fotó: Scuderia Ferrari

Bernie Ecclestone úgy becsüli, kevesebb, mint 50% az esély arra, hogy lesz idén Német Nagydíj.

A Hockenheimring és  Nürburgring az utóbbi időben felváltva rendezte a Német Nagydíjat. Tavaly Hockenheim volt a soros, így idén a Nürburgring következne. Úgy fest azonban, hogy anyagi és egyéb gondok miatt egyik helyszín sem rendezhet Forma-1-es futamot.

A Nürburgringet jelenleg a Capricon cég irányítja, melyen a múlt héten rajtaütöttek a helyi ügyészek, csalással vádolják a vállalatot.

Azonban a Hockenheimring sem állapodott még meg Ecclestone-nal arról, hogy a Nürburgring hiányát pótolva megrendezhetik-e az idei Német Nagydíjat is.

"Az esélye annak, hogy idén is lesz Német Nagydíj, kevesebb, mint ötven százalék." - mondta Ecclestone csütörtökön az Auto Motor und Sportnak. "Ha idejövünk február közepén, vagy március elején, és még mindig nem tudunk megállapodni, akkor elég nehéz lesz."

Ha nem rendeznek futamot a németek, úgy 1950 óta ez lesz a harmadik olyan év, hogy nem kerül Német Nagydíj megrendezésre, illetve a második olyan év, hogy Németország területén nem rendeznek Forma-1-es futamot. (1955-ben nem volt Német Nagydíj, 2007-ben Német Nagydíj nem volt, de Németországban rendezték az Európa Nagydíjat.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!