f1

2015.01.16. 11:33

A maláj szervező szerint hasznosak a halkabb motorok

Azt is elárulja, hogy miért látja így, annak ellenére, hogy először ő sem volt elragadtatva.

Tajthi Andrea

Fotó: Sauber Motorsport AG

Ellentmondásosak a vélemények a Forma-1 jelenlegi V6-os erőforrásairól, az egyik verseny szervezője azonban úgy véli, hogy az új motorok egy új, fiatal rajongóbázist mozgatnak meg.

A csendesebb turbó motorok számos kritikát kaptak 2014-ben, még az Ausztrál Nagydíj szervezője, Ron Walker is azt mondta, hogy a verseny így nem éri meg a befektetéseit.

A Maláj Nagydíj szervezője, Razlan Razali sem rajongott a halkabb motorokért, most mégis bevallja, látja azok hasznát.

"Miután megtudtuk a véleményeket az Ausztrál Nagydíj után, nagyon aggódtunk." - mondta Razali a Reutersnek. "Mikor megérkeztek Malajziába, nem tetszettek. Egyszerűen túl halkak voltak. De amint megláttam, hogy a lelátón sokkal több kisgyerekes család ül és élvezik a Forma-1-et, rájöttem, hogy ez jó. Korábban kevesebb ilyen volt, és gyerekek fülére fejhallgatót tettek. Vagy volt, hogy kisgyerekek úgy megijedtek, hogy sírva fakadtak, és haza akartak menni. Én azt hiszem, hogy most ez a fajta Forma-1 vadonatúj rajongótábort generál. És ez az, amire szükség van."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!