f1

2015.01.16. 07:51

Ha a Caterham csődbe megy, Stevens a Le Mans-ban köt ki

Az Abu-Dhabiban debütáló Will Stevens elárulta, abban az esetben, ha zátonyra futna F1-es karrierje, a WEC felé fordulna legszívesebben.

Szabó Bence

Fotó: Caterham F1 Team

Ez a vészmegoldás, de egyelőre nem mond le a királykategóriáról.

A 23 éves Will Stevensnek összejött, amire sokan vágyakoznak. A 2014-es szezonzárón rajthoz állhatott a Caterham színeiben. Bízik abban, hogy nem kényszerül otthagyni a szebb napokat is látott istállót.

„Amikor adódott ez a lehetőség, két kézzel magamhoz rántottam és nem eresztettem” - emlékezett vissza Stevens.

„Nem hagyhattam ki, nem engedhettem, hiszen mindenki erre vár. Ahhoz képest, hogy először vezettem ezt az autót, egész jól teljesítettem, nem maradtam le sokkal Kamui mögött. Most minden erőmmel azon leszek, hogy folytathassam, amit elkezdtem. Arra az esetre, ha mégsem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretném, eljátszottam az LMP1-ben versenyzés gondolatával is.” –nyilatkozta a fiatal pilóta.

Az LMP1 a Hosszútávú Világbajnokság legelőkelőbb és leggyorsabb kategóriája, több versenyző neve is ismerősen csenghet a mezőnyből, számos ex-Forma1-es pilóta száguld a WEC-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!