f1

2015.01.29. 10:47

Streiff bocsánatot kért az FIA-tól

A korábbi versenyző nyilvánosan megkövette az FIA-t a Bianchi-kommentár után.

Kovács Noémi

Philippe Streiff korábban nyilvánosan bírálta az FIA azon bizottságát, amely Jules Bianchi balesetét vizsgálta ki, kijelentéseivel magát az FIA-t, annak elnökét, Jean Todtot valamint az orvosi bizottság elnökét Gerard Saillant-ot hozta igencsak kínos helyzetbe. Az FIA sem maradt tétlen, a minap bejelentették, hogy beperelik Streiff-et, mégpedig rágalmazás gyanújával.

Az egykori Forma-1-es versenyző ezt sem hagyta válasz nélkül, bár azt nem mondhatni, hogy kitartott a véleménye mellett: nyilvánosan bocsánatot kért a testülettől, Jean Todttól valamint Gerard Saillanttól is – a Facebookon. (Újabb példa arra, hogy Bernie Ecclestone véleményével ellentétben mekkora szerepe van a közösségi oldalaknak.)

„Hagytam magam elragadtatni a kamera előtt. Az interjú sokáig tartott – túl sokáig – és tisztában vagyok vele, hogy sértő és rágalmazó megjegyzéseket tettem Jean Todtról, Gérard Saillantról és az FIA-ról, amiket őszintén sajnálok. Visszautasítom és visszavonom ezen vádakat, amelyek nem voltak megalapozottak és kérem a sajtót, hogy távolítsák el ezeket saját oldalaikról.  Végül arra kérem Jean Todtot és Gérard Saillantot – akik tisztában vannak az egészségügyi problémáimmal -, hogy bocsássanak meg nekem. Sajnálom, hogy olyan dolgokat mondtam róluk, amik tökéletesen ellentétben állnak az őket megillető tisztelettel.” – írta Streiff.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!