f1

2015.02.11. 14:23

A Williams a Jaguarrral karöltve készül novemberre

No, nem a holtszezonra vagy 2016-ra, hanem az új 007-es filmre.

Bakay Botond

Fotó: Glenn Dunbar/Williams F1

Az idei Bond kaland a 24. hivatalos lesz a sorban, az utolsó előtti Daniel Craiggel. A filmet a nagy sikerű nosztalgiabombás Skyfall után elég sokan várják, jelenleg is forog a nemzetközi produkció. A még a Sean Connery érából ismeretes Specrte történetszál pedig Q-hoz és Moneypennyhez (meg a régi irodához) hasonlóan visszatér a sorozatba.

Most abba ne mennyünk bele, hogy a Skyfall a poénos kitekintéseivel mennyire tönkretette a reboot jelegét a Craig-filmeknek, mégis kivehetetlen a már rossz kontinuitásból, mindenesetre sokat tudni vélik, hogy a film lezárja a Quantum történetszálat, és visszahozza Bond talán legnagyobb ellenfelét, Blofeldet a mindig nagyszerű Christoph Waltz alakításában. Ez az a karakter, akit a mai popkultúrában Mike Myers Dr. Genyájaként ismerhetünk az Austin Powers trilógiából.

A szupergonoszhoz szuperautó is dukál, az Aston Martin már a film bejelentésének napján leleplezte a filmhez készült DB10-esét, azonban egy ilyen produkcióból más sem akar kimaradni. Így jön képbe a Jaguar, a Rover, és a Williams is.

Jaguarként a C-X75s, Land Roverként a Defendér Big Foots, Range Roverként pedig a Sport SVRs „vállalja magára” a megtisztelő reklámot a filmben. A Jaguar egy Romában játszódó látványosnak ígért autósüldözésben vesz majd részt az MI6 DB10-esével. Az üldözéshez némi technikai támogatás is szükséges, emlékezzünk csak a Halj meg máskor! jégen való kergetőzésére, amikor az aktuális képviselője a két márkának nem olyan volt, mint ahogy azokat el lehet vinni próbakörre a szalonból. Jó, ez Bondnál alapkövetelmény, de az ellenfeleknél nem feltétlenül.

Ezt a bizonyos technikai támogatást pedig a Williams adja majd ugyanis a narancsságra vadmacskát a Williams Advenced Engenieering Oxfordshire-i gyárában alakították át a stúdió kénye-kedve szerint.

A két terepjáró is túlesett már a forgatás egy részén, sógoraink hegyvidékén, az Alpokban. Minden idők legerősebb és leggyorsabb típusairól van szó márkán belül, sőt a Land Rover például igen jelentős felfüggesztés átalakításon is átesett. Ez szemmel látható.

Pierce Brosnan és a BMW háromfilmes házasságát leszámítva a fenti márkák mind hosszú hagyományokkal rendelkeznek a filmekben, de talán hosszú idő óta most először számíthatunk arra, hogy nem csak egy utcai verzió epizódszerepel egy-egy jelenetben, hanem fontosabb, ikonikusabb szereplőivé válnak a filmnek. No persze a DB5 és az Esprit (A kém, aki szeretett engemből) státuszárhoz valószínűleg nem érnek majd föl.

A film hazájában október 23.-án nyit a mozikban (a premier nyilván pár nappal hamarabb lesz), azaz marad a Skyfall-lal bejáratott héten. Magyar bemutatóról még nincs hír, de legutóbb ugyanaz a nyitóhétvége volt itthon is, mint kint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!