f1

2015.02.14. 14:32

Az FIA segítheti a Manor részvétlét

Nem véglegesítik még a 2015-ös nevezési listát

Tajthi Andrea

Fotó: Tajthi Andrea/ Motorsport Csatorna

A Manor abban bízik, hogy 2015-ös indulásuk biztosításának érdekében az FIA a végsőkig nem véglegesíti a nevezési listát.

Bár a riválisok nem szavazták meg egyöntetűen, hogy a 2014-es autójával rajthoz álljon idén a korábbi Marussia, a csapat nem adja fel. Az a tervük, hogy elkészülnek egy idei autóval, és csupán az első pár futamról maradnának le.
A csapat már kifizette a nevezési díjat, ám a decemberben közzétett nevezési listán még nem voltak fixálva. A végleges nevezési listát általában jóval a szezonkezdés előtt közzéteszik, de ezúttal az FIA még nem véglegesítette azt, és állítólag nem is fogja, míg ki nem derül, mi lesz a Manor sorsa.

A Manor állítólag azt közölte az FIA-val, hogy elő tudnak állni egy ideiglenes 2015-ös autóval, annak érdekében, hogy már a szezonnyitón ott lehessenek. Hogy részt vehessenek az idei bajnokságban, legkésőbb a Bahreini Nagydíjra (április 19) kell elkészülniük.

A Manor tervei szerint február 19-én hivatalosan is megszüntetik a csődeljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!