f1

2015.02.19. 12:00

Dennis szerint nem megoldás a költségcsökkentés

A nagyok visszafogása nem teszi jobbá a kicsiket.

Tajthi Andrea

Fotó: McLaren-Honda

Ron Dennis szerint a kiscsapatoknak ésszerűbben kellene kezelniük pénzügyeiket, ahelyett, hogy költségcsökkentést akarnak. Véleménye szerint a költségvetési korlát bevezetése nem változtatna az érintett csapatok helyzetén.

"Ez minden évben így történik. A Forma-1-es csapatok költik az a pénzt, ami rendelkezésükre áll, és ez mindig így lesz." - mondta Dennis. "Újabb módokat fognak találni arra, hogy költeni tudjanak. A költségek meghatározásáról a csapatok vezetőségének kell dönteni, nem pedig egy külső félnek felülbírálni azt. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mire költ, nem számít, hogy mit akarnak ránk kényszeríteni. Ha többet akarsz költeni, ebben a sportban mindig fogsz találni valamit, amire lehet többet költeni. Csak önfegyelem szükséges ehhez."

"Ha a kiscsapatokkal a nyugodtan és racionálisan akarunk beszélni a költségekről, azok többsége nagyon árnyaltan fogalmaz, mert valójában azt arra akarnak kilyukadni, hogy a költségvetési korlát segítségével akarnak versenyképesebbek lenni. Általában erre irányulnak az érveik, ahelyett, hogy a megtakarításokra összpontosítanának."

"Mindig ugyanaz a lemez: lehetsz versenyző, vagy lehetsz versenyképes. De ez elég sokrétű. Versenyképesnek lenni háromszor annyit jelent, mint csak versenyezni. Az emberek versenyeznek, de sosem leszel versenyképes úgy, hogy szabályozni akarod a kiadásokat azok számára, akik háromszor többet költenek, mint te."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!