f1

2015.02.06. 06:45

Ex-Red Bullos tervezi a sárga Haas autót?

Az a hír járja, hogy sárga színű lesz a Haas csapat autója.

Tajthi Andrea

Az Autosport értesülései szerint a korábbi Red Bull és Jaguár főtervező, Rob Taylor tervezi a Haas csapat F1-es autóját. Taylor korábban a Jaguar Racingnél és a Red Bullnál is dolgozott, de megfordult a McLarennél is.

Bár a 2016-ban debütáló csapat autójának alakulását a Dallara felügyeli, Haas kinevezte Taylort főtervezőnek, hogy kézben tartsa a dolgokat.

Haasnak lehetősége van készíteni egy ideiglenes autót, melyet már idén is tesztelhet pályán, a csapat azonban kizárta, hogy 2016 előtt pályára küldik autójukat.

"Nem akarunk egy külön autót építeni azért, hogy idén tesztelhessünk." - mondta Günter Steiner csapatfőnök.

Tekintve, hogy a Haas csapat szorosan együttműködik a Ferrarival, egyre többeket érdekel, vajon minden színben pompáznak majd autóik. Állítólag a csapaton belüli megbeszélések során Gene Haas a sárga színt javasolta.

"Olyat szeretnénk ami illik a vállalatunk imidzséhez, ugyanakkor látványos. Az ezüst és szürke autók már majdnem egyformák. Ugyanakkor egy könnyen definiálható színt akarunk. Személy szerint én szeretem a sárgát. Szerintem a halvány sárga jól nézne ki." - mondta Haas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!