f1

2015.02.25. 18:24

Gutierrez nem fizetős (teszta)pilóta!

Arrivabene elmondta miért nem volt eddig átütő a mexikói versenyző.

Tajthi Andrea

Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari tagadja, hogy annak ellenére, hogy ők nem a pénz szűkében lévő csapatok egyike, Esteban Gutierrez a hozott pénz miatt került volna az alkalmazásukba.

Mark Webber ugyanis korábban arra, hogy egyre több gyenge, fizetős versenyző van a rajtrácson.

"A sport nem olyan, mint amilyennek látni szeretnénk." - idézi Webber a Herald Sun.

Eddig csupán a kiscsapatoknál érzékelhető, hogy egyes esetekben nem feltétlenül a tehetsége miatt kap lehetőséget egy versenyző, hanem inkább a hozott pénz miatt.

Idén a Ferrari tartalék versenyzőnek szerződtette a versenyzői ülés nélkül maradt Esteban Gutierrezt, akinek pénzes szponzora (Carlos Slim márkái a Telmex, Telcel és Claro) már fel is került a Ferrarikra. A Ferrari azonban tagadja, hogy Gutierrez "fizetős versenyző" lenne.

"Hallottam és olvastam a kritikákat Estebannak kapcsolatban." - mondta Maurizio Arrivabene a Speed Weeknek. "Hogy azt állítják, csak azért került a Ferrarihoz, mert pénzes szponzora van. De ez nem igaz. A Carlos Slimmel való tárgyalásainknak semmi köze Estebanhoz, mivel én magam is jó barátja vagyok Carlosnak. Felhívtam és megegyeztünk."

Arrivabene tudni véli az okát annak is, hogy miért nem jutott versenyzői ülés idén a mexikóinak.

"Esteban túl korán érkezett a Forma-1-be. Ezen kívül, nem akarok tiszteletlen lenni, de olyan csapattal érkezett ráadásul, melynek sok gondja van. Nem volt (a Sauber) jó hely számára. Ezt a két szempontot figyelembe kell venni, ha fel akarjuk mérni valaki teljesítményét." - mondta Arrivabene.

"Többek között azért szerződtettük Estebant, mert ismeri az erőforrásunkat tavalyról. Minden nap Maranelloban dolgozik, most pedig ő is részt vesz a mai filmezésünkön, Barcelonában. Ez a helyes módja annak, hogy egy fiatal pilóta beleszokjon a Forma-1-be."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!